Meetbureau leveren zelf waarderingen aan bij ZorgkaartNederland

19 maart 2020
waarderingen Zorgkaart Nederland

Steeds vaker vragen zorgaanbieders en zorgverleners aan hun patiënten om een waardering achter te laten op ZorgkaartNederland. Het is ook mogelijk om een meetbureau zoals ZorgfocuZ hiervoor in te schakelen. Sinds dit jaar kunnen meetbureaus ook complete eigen metingen uitvoeren en uploaden naar ZorgkaartNederland. De PREM Wijkverpleging had begin dit jaar de primeur. Wij hebben aan de hand van een zogenaamde API-koppeling de resultaten van al onze onderzoeken in het kader van de PREM Wijkverpleging automatisch aangeleverd als waardering bij ZorgkaartNederland. Hiermee hebben wij meer dan 100 thuiszorgorganisaties voorzien in het vergaren van waarderingen.

Ervaringen van anderen

Mensen zoeken steeds vaker zelf een zorgaanbieder of zorgverlener die bij hen past. Ook als ze verwezen worden naar een zorgaanbieder, kijken zij vaak eerst naar de ervaringen of waarderingen van anderen. ZorgkaartNederland is met zo’n 1 miljoen bezoekers per maand dan ook de grootste zorg-ervaringssite.

Geverifieerde waarderingen

Steeds meer van die waarderingen op ZorgkaartNederland krijgen een groen vinkje mee, wat aangeeft dat het ‘geverifieerde waarderingen’ zijn. Dit betekent dat de afzender van de waardering aantoonbaar zorg heeft afgenomen bij de betreffende zorgaanbieder.

Zorgaanbieders kunnen meetbureaus zoals ZorgfocuZ inschakelen om via bel- en interviewteams cliënten te ondervragen over hun ervaringen.

ZorgfocuZ is erkend partner van ZorgkaartNederland

Om de kwaliteit van de verzamelde waarderingen te waarborgen, heeft ZorgkaartNederland ZorgfocuZ geselecteerd om waarderingen voor ZorgkaartNederland voor zorgaanbieders te kunnen verzamelen.