ZorgfocuZ het nr. 1 onderzoeksbureau in de zorg en welzijn

1 februari 2022

In januari 2022 publiceerde de Marktonderzoek Associatie (MOA) haar jaarlijkse Trendrapport, waaruit blijkt dat ZorgfocuZ zich het grootste onderzoeksbureau in zorg en welzijn van Nederland mag noemen. Een prestatie waar we heel trots op zijn!

In het jaarlijkse overzicht wordt een weergave gegeven van de Top-50 van marktonderzoekbureaus in Nederland, maar ook zijn er sectorspecifieke ranglijsten. In 2022 voert ZorgfocuZ de ranglijst van de sector Zorg & Welzijn aan. ‘Een prestatie waarop we heel trots zijn’, zo reageert directeur Theo van der Zee van ZorgfocuZ. Hij vervolgt: ‘We staan voor het eerst op deze eerste plaats, en dat valt ook nog eens samen met het feestelijke jaar dat we toch al hebben omdat we dit jaar ons 10-jarige jubileum vieren.’

We zijn klein begonnen, maar vandaag de dag staat er een volwassen en professionele organisatie met vestigingen in Groningen en Utrecht, met zo’n 30 vaste medewerkers en met 20 oproepkrachten.

Theo van der Zee, directeur onderzoeksbureau ZorgfoccuZ

ZorgfocuZ startte in 2012 als een initiatief van de vakgroep Sociologie van de Rijksuniversiteit Groningen. Van der Zee: ‘Vanuit een valorisatie-ambitie wilden we zo’n 10 jaar geleden wetenschappelijke kennis en toepassingen meer in de praktijk brengen, waarbij we ons met ZorgfocuZ vooral gericht hebben op onderzoek in de zorgsector. We zijn klein begonnen, maar vandaag de dag staat er een volwassen en professionele organisatie met vestigingen in Groningen en Utrecht, met zo’n 30 vaste medewerkers en met 20 oproepkrachten. En het vooruitzicht is dat ZorgfocuZ verder blijft groeien en bloeien’.

Vanaf deze plaats willen we al onze opdrachtgevers in de afgelopen 10 jaar bedanken; dankzij hun vertrouwen hebben we deze de mooie nummer 1 positie in Zorg & Welzijn bereikt. Het is prachtig en bemoedigend om te ervaren dat we voor veel organisaties al jarenlang mogen werken. En dat blijven we graag nog jaren doen!

Delen via: