Dienstverlening ZorgfocuZ gaat ook op afstand gewoon door!

25 maart 2020

Beste relatie,

In deze onwerkelijke tijden, informeren wij u graag over hoe wij ook de komende maanden voor u klaar staan: ZorgfocuZ gaat door!

Sinds de coronacrisis hebben wij passende maatregelen genomen om een goede balans te vinden tussen (1) de continuïteit van onze onderzoekwerkzaamheden en (2) het zo veilig mogelijk doorwerken voor onze medewerkers. Wij volgen uiteraard de richtlijnen van de overheid/RIVM.

Wij begrijpen dat het verrichten van onderzoek voor u (waarschijnlijk) niet de hoogste prioriteit zal hebben. Wij maken nu van dichtbij mee dat onze klanten die werkzaam zijn in de zorg hun focus leggen op de aandacht en zorg voor de cliënten. Heel terecht ook. Sommige organisaties kiezen er dan ook voor om de geplande onderzoeken uit te stellen. Gelukkig hebben wij met al onze klanten een goede verstandhouding en passen wij de planning aan al naar gelang de behoefte.

Daarnaast zijn er (gelukkig) ook genoeg klanten die bestaande onderzoeken wel kunnen en willen continueren. Wij zien dat het uitvoeren van deze onderzoeken veelal nog prima via de bekende methoden uitgevoerd kunnen worden. Denk hierbij aan het versturen van vragenlijsten per post/email of het uitvoeren van telefonische interviews. Wij merken zelfs een hogere respons op onze onderzoeken, waarschijnlijk omdat veel mensen nu thuis zijn.

Voor projecten waarbij een persoonlijk contact gepland stond, bijvoorbeeld face-to-face interviews, hebben wij afspraken gemaakt met onze klanten om te kijken wat wel mogelijk is. Het uitvoeren van een telefonisch onderzoek blijkt hierbij een goed alternatief.

Qua afstemming merken wij dat met het gebruik van bijvoorbeeld Skype, Zoom en Microsoft Teams heel goed te communiceren is met onze klanten. Het is via deze tools ook mogelijk om bestanden met elkaar te delen en met elkaar te bespreken. Feitelijk mist alleen nog de persoonlijke handdruk, voor de rest is nog veel mogelijk. Gelukkig maar!

Heeft u vragen over onderzoeksmogelijkheden, neem gerust contact met ons op via 050-8200461 of via ons contactformulier. Wij zijn u graag van dienst.

Hartelijke groet & veel succes gewenst met de situatie!


Theo van de Zee,
Algemeen Directeur ZorgfocuZ
(ook namens alle collega’s van ZorgfocuZ)

Delen via: