Patiënten worden steeds mondiger. Ze uiten zich op vergelijkingssites en sociale media en hebben daarmee invloed op het succes van ziekenhuizen. Ook zorgverzekeraars prikkelen ziekenhuizen om zo goed mogelijke prestaties te leveren. Op basis van prestatie-indicatoren vinden onderhandelingen plaats waarbij geldt: hoe beter de prestatie, hoe meer financiering. Door bezuinigingen in de zorg, zijn ziekenhuizen meer genoodzaakt om keuzes te maken. Wilt u zich vooral profileren als streekziekenhuis, dichtbij de mensen of als specialistisch ziekenhuis met topzorg die een veel grotere regio bedient? Onderzoeksbureau ZorgfocuZ doet onderzoek voor ziekenhuizen op diverse onderzoeksgebieden.

Excellente zorg bieden

De veranderingen die op ziekenhuizen afkomen, zorgen ervoor dat ieder ziekenhuis keuzes maakt. Keuzes maken gaat gemakkelijker wanneer u deze kunt onderbouwen met onderzoek. Door u te verdiepen in de ervaringen van patiënten of verwijzers, krijgt u informatie in handen om de kwaliteit te verbeteren. Ook onderzoek naar de wensen en behoeften van andere belangrijke stakeholders kan u helpen om u positief te onderscheiden en excellente zorg te bieden. Een analyse van uw externe omgeving, zoals de zorgmarkt waarbinnen u opereert, helpt u bij het maken van strategische keuzes.

Mogen wij u helpen?

Wij zijn al jaren actief in ziekenhuizen en ondersteunen met onder andere:

 

Daarnaast bieden we marktscans, marketingadvies en verschillende stakeholderonderzoeken waarmee we u van dienst kunnen zijn. Weet u bijvoorbeeld hoe tevreden uw medewerkers zijn (medewerkersonderzoek) of hoe uw verschillende afdelingen door partners in de zorgketen worden beoordeeld? Voor iedere onderzoeksvraag bieden wij u een oplossing en een adviesrapport.

Wilt u meer weten over onze aanpak? Neem dan gerust contact met ons op. In een oriënterend gesprek kunnen we u op basis van uw wensen en behoeften de mogelijkheden concreter toelichten.

Vraag direct een offerte aan


Uw contactpersoon

Drs. Arjan Rozema

(050) 82 00 461
a.rozema@zorgfocuz.nl


VoorbeeldcasesClientervaringsonderzoek – CQI-meting

Bekijk de voorbeeldcase


Naamsbekendheid / Imago onderzoek

Bekijk de voorbeeldcase


Klant over ZorgfocuZ