Gemeenten (sociaal domein)

Gemeenten hebben door de uitbreiding van de Wmo, de stelselherziening in de jeugdzorg en de Participatiewet er nogal wat (zorg)taken bijgekregen. Gemeenten staan hierbij voor de grote opgave om kwalitatief goede zorg te realiseren voor minder geld. Des te belangrijker is het om met enige regelmaat de effecten van het beleid op het sociaal domein te meten en onderzoek te doen. Vanuit ZorgfocuZ kunnen wij u hierbij uitstekend van dienst zijn.

Ervaren en gerenommeerd onderzoekspartner voor gemeenten

Wij hebben ons de afgelopen jaren bewezen als een succesvolle partner van gemeenten op het gebied van onderzoek en advies binnen het sociaal domein. Als onderzoeksbureau zijn wij gepokt en gemazeld als het gaat om onderzoek voor gemeenten. Onze onderzoekers hebben een hart voor onderzoek in het sociaal domein en zijn in staat om complexe onderzoeksvraagstukken tot een goed einde te brengen.

  • Wij zijn ervaren met het uitvoeren van beleidsonderzoeken over alle bekende thema’s binnen het sociaal domein.
  • Wij behoren tot een van de grootste aanbieders als het gaat om het uitvoeren van cliëntervaringsonderzoeken voor gemeenten. Wij zijn voor meer dan 125 gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de jaarlijkse cliëntervaringsonderzoeken Wmo, Jeugdwet en Participatiewet.
  • Daarnaast voeren wij voor gemeenten onderzoeken uit onder alle relevante thema’s en onderzoeksdoelgroepen binnen het sociaal domein zoals bijvoorbeeld:
  • Vanuit ZorgfocuZ hebben wij aan de basis gestaan van de introductie van continu meten voor gemeenten. In 2017 zijn wij bij de gemeente Elburg als een van de eerste onderzoeksbureaus in Nederland begonnen met continu meten. Anno 2020 ondersteunen wij meer dan 75 gemeenten met continu meten.

Expertise en kennis

  • Wij beschikken over alle certificeringen (ISO 27001, ISO 20252, NEN 7510) die noodzakelijk zijn om onderzoek in het sociaal domein te mogen doen. Wij zijn tevens aangesloten bij de Markt Onderzoek Associatie Nederland (MOA).
  • Er werken diverse specialisten binnen onze organisatie met ieder zijn of haar expertises op het gebied van advies, onderzoeksmethoden en -thema’s in het sociaal domein. Afhankelijk van uw specifieke vraagstuk formeren wij het meest geschikte klantteam.
  • Naast onze kennis, beschikken wij over alle relevante middelen om maatwerk onderzoek voor u te verrichten. Wij beschikken bijvoorbeeld over eigen enquêtesoftware en een online dashboard voor realtime rapportages. Voor het drukwerk en de verzending van vragenlijsten werken wij samen met een professionele partner.
  • ZorgfocuZ is ontstaan als een initiatief van de Vakgroep Sociologie van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Wij doen veel aan kennisdeling. Hierdoor beschikken hierdoor over de nieuwste inzichten en de meest innovatieve analysetechnieken die in wetenschappelijk onderzoek al vrij gangbaar zijn, maar in praktijkonderzoek nog nauwelijks worden toegepast.
  • Wij trachten zo transparant mogelijk te zijn in onze ervaring met onderzoek in het sociaal domein en over de wijze waarop andere gemeenten de samenwerking met ZorgfocuZ ervaren. Wij nodigen u uit om onze voorbeeldcases  en quotes van klanten eens te bekijken.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over onderzoek in het sociaal domein, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 82 00 461 (kantoor Groningen) of 030 – 20 74 269 (kantoor Utrecht).