Ouderenzorg (verpleging, verzorging en thuiszorg)

Meten en verbeteren van cliëntervaringen in de ouderenzorg. Daarmee houden wij ons als onderzoeksbureau in de zorg letterlijk dagelijks bezig. Wij werken voor verscheidene organisaties in de verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT), onder meer met de PREM Wijkverpleging. Vaak komt de vraag voorbij op welke wijze cliëntervaringen in beeld kunnen worden gebracht. Wij helpen zorgorganisaties met deze vraag en voeren de cliëntonderzoeken uit. Vervolgens helpen wij zorgorganisaties met de interpretatie van de uitkomsten en vertalen deze naar concrete verbetervoorstellen. 

Onderzoek op basis van uw informatiebehoefte

Wij zijn als onderzoeksbureau ooit begonnen met het uitvoeren van de welbekende CQI-metingen en hebben ons van daaruit doorontwikkeld tot een volwaardig onderzoekspartner van organisaties in de VVT. Wij zijn op de hoogte van alle verplichtingen en actuele zaken die relevant zijn in de VVT.

Wij leveren maatwerk en redeneren vanuit uw informatiebehoefte. Hierbij houden wij uiteraard wel rekening met mogelijk externe verplichtingen en denkkaders. Denk hierbij aan het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg, het verzamelen van reviews voor ZorgkaartNederland en de PREM Wijkverpleging voor thuiszorgorganisaties.

Onderzoeksplan

Wij zijn gewend om samen met u invulling te geven aan het onderzoeksplan. In overleg stellen wij vast wat de te benaderen doelgroepen zijn (b.v. cliënten (of vertegenwoordigers), mantelzorgers en medewerkers), welke vragenlijsten wij daarvoor gaan hanteren en via welke methode wij de onderzoeksdoelgroepen het beste kunnen benaderen.

Met onze onderzoeken krijgt u inzicht in de ervaringen over uw organisatie en dienstverlening. Aan de hand van de vergaarde inzichten stellen wij met u vast welke verbeteracties ingezet kunnen worden.

Voorbeeldthema’s

Wij zijn bekend met alle onderzoeken op het snijvlak van wonen, zorg en welzijn. Denk hierbij aan alle denkbare onderzoeksdoelgroepen en thema’s zoals:

  • Psychogeriatrie;
  • Somatiek;
  • (Thuis-)begeleiding;
  • Dagbesteding;
  • Eerstelijnsverblijf (ELV);
  • Revalidatie (geriatrische revalidatiezorg);
  • Hulp bij huishouden;
  • Thuiszorg;
  • Diëtetiek;
  • Verpleging en verzorging.

Wij beschikken op basis van onze ervaringsprojecten over een grote dataset aan voorbeeldvragenlijsten en thema’s die wij als inspiratie met u kunnen delen.

Daarnaast voeren wij diverse marktonderzoeken uit voor zorgorganisaties zoals imago- en naamsbekendheidsonderzoeken.

Diverse onderzoeksoplossingen voor organisaties in de VVT, vindt u onderaan deze pagina.

Continu meten

Wij ondersteunen organisaties in de VVT tevens met de uitvoering van continu onderzoek. Bij een continu onderzoek wordt de cliënt gevraagd de vragenlijst in te vullen op een logisch moment, bijvoorbeeld vlak voor zijn of haar zorgplan gesprek. De ingevulde vragenlijst kan dan tijdens het zorgplan gesprek worden besproken en indien nodig kunnen er nadere afspraken worden gemaakt voor het zorgplan.

Als wij een continue meting voor u gaan uitvoeren dan kunt u profiteren van alle inzichten en functionaliteiten van ons online dashboard. Wij beschikken over een online dashboard waarin realtime de respons en resultaten van de continue metingen gevolgd kunnen worden. Ons dashboard beschikt over diverse filtermogelijkheden waardoor u naast een totaaloverzicht tevens inzicht kunt krijgen in de prestaties van bijvoorbeeld de afzonderlijke doelgroepen, teams, locaties of regio’s.

Wilt u een demo bekijken van ons online dashboard? Neem dan gerust contact met ons op. Wij sturen u dan de inloggegevens per email.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over onderzoek in de ouderenzorg, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Imme van der Velde en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 82 00 461 (kantoor Groningen) of 030 – 20 74 269 (kantoor Utrecht).