Jeugdzorg

Vanuit ZorgfocuZ ondersteunen wij jeugdzorg aanbieders met marktonderzoek en onderzoeken onder diverse doelgroepen, zoals cliënten (jongeren en ouders) en medewerkers. Bij de uitvoering van onderzoeken houden wij rekening met het dynamische speelveld waarin jeugdzorg aanbieders zich begeven. Dit komt mede door de transitie in het sociaal domein waarbij verantwoordelijkheden zijn overgeheveld naar gemeenten. Jeugdzorgaanbieders zullen aan de ene kant verantwoording moeten afleggen over de kwaliteit van de dienstverlening. Aan de andere kant zijn aanbieders op zoek naar informatie om de dienstverlening te verbeteren. Wij ondersteunen en adviseren jeugdzorgaanbieders bij het ophalen van deze informatie middels onderzoek.  

C-toets

Als het gaat om het meten van cliëntervaringen maken organisaties in de jeugdzorg, jeugdhulpverlening en pleegzorg vaak gebruik van de Cliëntentoets, de zogenaamde C-toets. De vragenlijst van de C-toets gaat onder andere in op het contact, de deskundigheid, het verloop van de hulp en het resultaat. De C-toets kan gebruikt worden om te signaleren wat jongeren van 12 jaar en ouder die cliënt zijn in de jeugdzorg (en apart de pleegzorg) vinden van de kwaliteit van de zorg. De uitkomsten kunnen vervolgens gebruikt worden voor verbeteringen in de zorg.

Cliëntervaringsonderzoek Jeugdwet

Naast onderzoek uitgevoerd door jeugdzorgaanbieders zelf, dragen gemeenten ook de verantwoordelijkheid om jaarlijks de ervaringen van cliënten te meten. Meer hierover leest u op cliëntervaringsonderzoek Jeugdwet.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over onderzoek in de jeugdzorg, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Arjan Rozema en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 82 00 461 (kantoor Groningen) of 030 – 20 74 269 (kantoor Utrecht).