Gehandicaptenzorg

Mensen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking kunnen terecht bij één van de vele gehandicaptenzorgorganisaties die Nederland kent. Net als andere zorgaanbieders streven organisaties in de gehandicaptenzorg naar een optimale dienstverlening aan de cliënten. Een ervaringsonderzoek biedt inzicht in de ervaringen van cliënten en hun vertegenwoordigers en familieleden. Vanuit ZorgfocuZ kunnen wij u hier uitstekend mee van dienst zijn.

Cliëntgericht onderzoek

Cliëntgerichtheid is in de gehandicaptenzorg heel belangrijk. Mensen met een beperking willen namelijk graag een leven leiden dat past bij hun eigen wensen en mogelijkheden. Als het gaat om de behandeling van cliënten, maar juist ook in het geval van onderzoek, vraagt iedere beperking om een eigen benadering, geredeneerd van wat er wél mogelijk is voor de cliënt.

Wij bepalen met u wat uw onderzoeksvragen zijn en op welke wijze dit onderzocht kan worden bij cliënten, familieleden en vertegenwoordigers om antwoord te kunnen geven op deze vragen. Denk hierbij aan vragenlijst onderzoek en interviews.

Aan de hand van de vergaarde inzichten kunnen wij u adviseren over de wijze waarop u de effectiviteit en kwaliteit van uw organisatie kunt verbeteren.

Continu meten

Wij ondersteunen gehandicaptenzorg tevens met de uitvoering van continu onderzoek. Bij een continu onderzoek wordt de cliënt gevraagd de vragenlijst in te vullen op een logisch moment, bijvoorbeeld vlak voor zijn of haar ondersteuningsplan gesprek. De ingevulde vragenlijst kan dan tijdens het gesprek worden besproken en indien nodig kunnen er nadere afspraken worden gemaakt voor het ondersteuningsplan. Hoe een dergelijke meting precies in zijn werk gaat, lichten wij u graag nader toe in een persoonlijk gesprek.

Als wij een continue meting voor u gaan uitvoeren dan kunt u profiteren van alle inzichten en functionaliteiten van ons online dashboard. Wij beschikken over een online dashboard waarin realtime de respons en resultaten van de continue metingen gevolgd kunnen worden. Ons dashboard beschikt over diverse filtermogelijkheden waardoor u naast een totaaloverzicht tevens inzicht kunt krijgen in de prestaties van bijvoorbeeld de afzonderlijke doelgroepen, teams, locaties of regio’s.

Wilt u een demo bekijken van ons online dashboard? Neem dan gerust contact met ons op. Wij sturen u dan de inloggegevens per email.

Waarderingen verzamelen voor organisaties in de gehandicaptenzorg

Wij zijn erkend partner van ZorgkaartNederland en gemachtigd om namens ZorgkaartNederland waarderingen te verzamelen voor zorgorganisaties. Wij verzamelen onder meer waarderingen voor organisaties in de gehandicaptenzorg. Wij zijn op dit moment het enige meetbureau in Nederland dat hiervoor gekwalificeerd is. Onze interviewers hebben een aparte training gekregen en zijn geëquipeerd om interviews met cliënten van organisaties in de gehandicaptenzorg uit te voeren.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over onderzoek in de gehandicaptenzorg, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Imme van der Velde en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 82 00 461 (kantoor Groningen) of 030 – 20 74 269 (kantoor Utrecht).