Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

Organisaties in de Geestelijke gezondheidszorg streven net als andere organisaties in de gezondheidszorg naar optimale kwaliteit van de geleverde zorg. Wanneer u weet wat uw cliënt belangrijk vindt, kunt u gefundeerd de kwaliteit van uw zorgverlening verbeteren. Een marktanalyse of een doelgroepenonderzoek kan u helpen bij het maken van strategische keuzes. Hoe onderscheidt u zich van andere zorgaanbieders? En welk aanbod past bij de veranderingen die de overheid initieert? Dat zijn wezenlijke vragen. Ook familieleden of mantelzorgers zijn een belangrijke bron van informatie, omdat zij samen met uw medewerkers verantwoordelijk zijn voor de ondersteuning van de cliënten. Wij kunnen u ondersteunen met het uitvoeren van gedegen onderzoek.

Expertise en ervaring

Wij hebben de afgelopen jaren diverse organisaties in de Geestelijke gezondheidszorg geholpen met onderzoek en aanvullend advies. Denk hierbij aan:

  • Met onze cliëntervaringsonderzoeken kunt u inzicht verkrijgen in verschillende vraagstukken zoals de ervaringen met en kwaliteit van ambulante hulp, begeleid wonen, beschermd wonen en klinische zorg.
  • Naast cliëntervaringsonderzoeken kunnen wij ook uw medewerkers bevragen om een beeld te geven waar zij tevreden over zijn of waar zij verbeterpunten zien. De uitkomsten van dit onderzoek kunt u tevens gebruiken in het kader van de HKZ-certificering.
  • Wij kunnen u helpen met onderzoek onder mantelzorgers, verwijzers of andere stakeholders.
  • Of wellicht wilt u meer efficiency en structuur in de wijze waarop u stuurt op kwaliteitsverbetering. Ook daar hebben wij oplossingen voor bedacht.

Waarderingen verzamelen voor organisaties in de gehandicaptenzorg

Wij verzamelen onder meer waarderingen voor organisaties in de gehandicaptenzorg. Wij zijn op dit moment het enige meetbureau in Nederland dat hiervoor gekwalificeerd is. Onze interviewers hebben een aparte training gekregen en zijn geëquipeerd om interviews met cliënten van organisaties in de gehandicaptenzorg uit te voeren.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over onderzoek in de Geestelijke gezondheidszorg (GGZ), onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Imme van der Velde en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 82 00 461 (kantoor Groningen) of 030 – 20 74 269 (kantoor Utrecht).