Werkdruk: de zorg onder druk

24 januari 2023

Werkdruk is een groot probleem voor tal van organisaties. Vandaag publiceerde Nu.nl er nog een artikel over. In verschillende sectoren is sprake van toenemend verzuim en personeelstekort. Ook in de zorg zien we deze thema’s steeds weer terugkeren.

Zicht op de werkdruk bij uw organisatie

Wist u dat zo’n 35% van de medewerkers in zorg en welzijn vindt dat hun organisatie voldoende aandacht heeft voor werkdruk? Een hoge werkdruk leidt naast een verzuim tot verminderd werkplezier. Laat dit werkplezier nu enorm belangrijk zijn. Medewerkers zijn het visitekaartje van de organisatie. Als uw werknemers ongelukkig zijn, dan heeft dit direct invloed op cliënten en andere betrokkenen. Het is cruciaal om een te hoge werkdruk op tijd te signaleren en daar op in te spelen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Werkdruk is slechts één van de vraagstukken die in organisaties spelen aan de kant van zowel medewerkers als bestuur. Hoe staat het met de werkdruk in uw organisatie? En zijn uw medewerkers van mening dat er genoeg aandacht is voor de werk-privé-balans? Wordt er voldoende aandacht besteed aan agressie en geweld op de werkvloer?

Bovenstaande zijn slechts voorbeelden van thema’s die aan bod (kunnen) komen in een medewerkersonderzoek bij ZorgfocuZ. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van ZorgfocuZ op het gebied van medewerkersonderzoek? Neem dan contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp. U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt met ons onderzoeksbureau bellen op 050 82 00 461 (locatie Groningen) of 030 – 20 74 269 (locatie Utrecht).

Delen via: