Terugblik op 3 VVT-onderzoeken

20 september 2022

Het laatste kwartaal van het jaar komt alweer in zicht. In deze periode van het jaar zijn veel zorgorganisaties binnen de Verpleging, Verzorging en Thuiszorg (VVT) bezig met het uitvoeren van verschillende onderzoeken om het jaar te evalueren en zodoende de zorg voor cliënten te verbeteren. Wij blikken daarom graag terug op een drietal mooie VVT-onderzoeken die we hebben uitgevoerd.

Interzorg Noord-Nederland

Een van de langlopende VVT-onderzoeken die wij uitvoeren is in het kader van onze relatie met Interzorg Noord-Nederland. Sinds een aantal jaar voeren wij met veel plezier verscheidene onderzoeken uit voor deze organisatie. We zijn voor hen ooit begonnen met het uitvoeren van de PREM Wijkverpleging voor de thuiszorg waarna we voor de verpleeghuizen waarderingen zijn gaan verzamelen voor op ZorgkaartNederland door onze interviewteams in te zetten. Wij zijn daarvoor langsgekomen op locatie om interviews af te nemen voor de revalidatiezorg én onder cliënten woonachtig in één van de verpleeghuizen. Daarnaast hebben we met telefonische interviews ervaringen opgehaald onder vertegenwoordigers van cliënten. Tevens hebben medewerkers van Interzorg papieren vragenlijsten uitgedeeld aan de cliënten die thuiszorg ontvangen en hebben wij de ingevulde vragenlijsten voor hen verwerkt en gereed gemaakt voor rapportage. Lees hier en hier meer over de onderzoeken.

Hof en Hiem

Voor Hof en Hiem voeren wij inmiddels meerdere jaren achter elkaar verscheidene onderzoeken uit en we zijn trots om hun vaste onderzoekspartner te zijn. We ondersteunen bij onderzoek dat ze uitvoeren onder cliënten die hulp ontvangen vanuit de Wmo, doen de PREM Wijkverpleging en daarnaast het CTO intramuraal. We hebben in het verleden geholpen bij het geven van advies over de inrichting van de kwaliteitsafdeling en is er na een marktonderzoek marketingadvies gegeven aan de directie. Kortom, een grote diversiteit aan onderzoeken. Lees hier over de verschillende onderzoeken die we jaarlijks samen met Hof en Hiem uitvoeren. We stemmen jaarlijks af over de methode van dataverzameling, vragenlijsten en de rapportagewensen om Hof en Hiem te voorzien in de informatiebehoefte.

ZINN

In opdracht van ouderenzorgorganisatie ZINN hebben wij zowel het cliëntenonderzoek voor de afdelingen somatiek, psychogeriatrie en revalidatie als het medewerkersonderzoek voor de gehele organisatie uitgevoerd.  Door het cliënten- en het medewerkersonderzoek tegelijk uit te voeren, was het mogelijk om de voor ZINN actuele thema’s aan zowel cliënten, vertegenwoordigers van cliënten als aan medewerkers voor te leggen. Dit heeft gezorgd voor een compleet beeld vanuit een aantal belangrijke ‘stakeholders’ van de organisatie.

Na het opleveren van de rapportages, zijn er zowel ZINN-breed als voor alle locaties afzonderlijk interactieve sessies gehouden. Tijdens de interactieve sessies zijn de resultaten gepresenteerd en is met cliënten, medewerkers en managers gesproken over de voor hen opvallende uitkomsten en mogelijke oplossingsrichtingen. Wij denken dus graag met organisaties mee om de onderzoeken nog waardevoller te maken.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over VVT-onderzoeken of andere onderzoeken die wij uitvoeren, en over onze aanpak? Of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega’s Ben Wormmeester of Imme van der Velde en zij vertellen u graag meer over onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Delen via: