Vraag direct een offerte aan

Uw contactpersoon

Chiel Westra, MSc.

(050) 82 00 461
c.westra@zorgfocuz.nlNij Smellinghe over ZorgfocuZ

ZorgfocuZ is voor ons een fijne onderzoekspartner, die vooral met hun aanvullende analyses ons inzichten verschaffen in de klantervaring.
Annemarie Janssen, Kwaliteitsadviseur Nij Smellinghe


Nij Smellinghe

Nij Smellinghe

Werkveld:
Ziekenhuizen
Dienst:
Clientervaringsonderzoek – CQI-meting

Voor ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten hebben wij de CQI Ziekenhuisopname uitgevoerd en samen met hen de resultaten doorgenomen. Op verzoek van Nij Smellinghe hebben we ingezet op het meten per afdeling. Door de aantallen te verhogen hebben wij per afdeling en zelfs per specialisatie de patiëntervaringen in kaart kunnen brengen. Iedere afdeling kan hierdoor voor zichzelf zien welke punten aandacht verdienen, en vertaald worden naar concrete verbeterpunten.

 Daarnaast is gekeken naar de statistische samenhang van de verschillende onderwerpen met de algemene tevredenheid. Welke onderdelen van de ziekenhuiszorg maken in Drachten dat men meer of minder tevreden is? Hoe verschilt dit tussen electieve en acute zorg? Zijn mannen en vrouwen hier verschillend in en welke rol speelt leeftijd? Door dit soort analyses te doen,  bood dit de afdelingen van het ziekenhuis meer inzicht in hoe zij de ervaringen konden duiden en hun verbeteracties hierop afstemmen.

Terug naar alle voorbeeldcases