Vraag direct een offerte aan

Uw contactpersoon

Drs. Robbert Klein Koerkamp

(050) 82 00 461
r.klein.koerkamp@zorgfocuz.nlKoninklijke Visio

Koninklijke Visio

Werkveld:
Gehandicaptenzorg
Dienst:
Advies, Verwijzersonderzoek

Koninklijke Visio is het Nederlands expertisecentrum voor onderwijs, zorg en dienstverlening voor mensen met een visuele beperking. Vanuit het hoofdkantoor in Huizen wordt deze landelijk opererende organisatie bestuurd. Onder meer zijn hier de afdelingen marketing en kwaliteit gevestigd, die zich bezig houden met verschillende vormen van ervaringsonderzoek en tevredenheidsonderzoek.

Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs en wonen. Het brede palet aan diensten leidt ook tot een brede klantengroep; cliënten kunnen bij Visio terecht voor revalidatie en advies, maar ook voor wonen en dagbesteding. Om te peilen hoe bekend het merk zelf is, hoe bekend het concrete productaanbod is en hoe het merk op de kaart staat bij verwijzers, heeft ZorgfocuZ in het najaar van 2017 een grootschalig verwijzersonderzoek voor Visio uitgevoerd.

Bijna 3000 medisch specialisten werden uitgenodigd om deel te nemen aan dit onderzoek onder verwijzers. Met een responspercentage van zo’n 10% leverde het verwijzersonderzoek heel concrete beelden op voor de organisatie in hetgeen er nu goed gaat, maar ook wat er volgens verwijzers nog  geoptimaliseerd zou kunnen worden. Het onderzoek is nadrukkelijk ingestoken als een nulmeting, een 1-meting volgt op een later moment om trends en ontwikkelingen in kaart te kunnen brengen.

Terug naar alle voorbeeldcases