Vraag direct een offerte aan

Uw contactpersoon

Chiel Westra, MSc.

(050) 82 00 461
c.westra@zorgfocuz.nlElker biedt hulpverlening aan kinderen, jongeren en ouders om er voor te zorgen dat kinderen en jongeren zich uiteindelijk zelfstandig kunnen redden in de maatschappij. Elker houdt driejaarlijks een onderzoek onder haar pleegouders en -jongeren met als doel om ervaringen met Elker te achterhalen. Beide onderzoeken voert ZorgfocuZ voor Elker uit.

In 2009, 2012 en 2015 hebben wij de P-toets afgenomen onder pleegouders van Elker. De P-toets is een onderzoek waarin de ervaringen van pleegouders met de pleegzorginstelling worden gemeten, door middel van een vragenlijst. Deze vragenlijst is deels online en deels schriftelijk afgenomen. Naast de P-toets voeren wij voor Elker ook de C-toets uit. Dit is een onderzoek waarmee we inzicht krijgen in de ervaringen van de pleegjongeren vanaf 12 jaar met de door Elker geboden dienstverlening.

Door middel van deze onderzoeken krijgt Elker inzicht in hoe de door haar aangeboden dienstverlening zowel door de pleegouders als de pleegjongeren wordt ervaren. Tevens kunnen de resultaten over de verschillende jaren gebenchmarkt worden.

Terug naar alle voorbeeldcases