Vraag direct een offerte aan

Uw contactpersoon

Drs. Robbert Klein Koerkamp

(050) 82 00 461
r.klein.koerkamp@zorgfocuz.nlDe Opbouw

De Opbouw

Werkveld:
Ouderenzorg / Thuiszorg (VVT)
Dienst:
Marktonderzoek

De Opbouw is een landelijke stichting die gericht is op het verlenen van zorg aan ouderen, verstandelijk gehandicapten en jeugd. Het Concernbureau is gevestigd in Utrecht, terwijl het werkgebied van De Opbouw de provincies Noord-Holland, Utrecht en Gelderland beslaat. In deze provincies zijn de volgende ‘Opbouw-labels’ actief:

  • Lijn5, een organisatie met expertise in de behandeling van complexe gedragsproblemen bij kinderen en jongeren, met en zonder licht verstandelijke beperking.
  • Zideris, een organisatie die begeleiding en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking biedt.
  • Prinsenstichting biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.
  • Lyvore is een samenvoeging van twee ouderenzorgorganisaties, Zorgpalet Baarn-Soest en Birkhoven Zorggoed.
  • ISZ De Brug een toonaangevende ouderenzorgorganisatie waar zorgen voor elkaar centraal staat.
  • De Bilthuysen, een organisatie die verzorging en verpleging, behandeling en begeleiding biedt maar waar ook allerlei welzijnsactiviteiten, zowel in de huizen als bij de mensen thuis, centraal staan.

Voor De Opbouw zelf, maar ook voor alle afzonderlijke ‘Opbouw-merken’ zelf, heeft ZorgfocuZ onderzoek uitgevoerd naar de consistentie en onderscheidendheid van de communicatie-activiteiten. De bevindingen uit deze brede analyse werden door ZorgfocuZ-onderzoeker Robbert Klein Koerkamp tijdens een strategiedag van De Opbouw gepresenteerd aan alle directieleden van De Opbouw en de directieleden van de afzonderlijke organisaties. Ook is een analyserapport opgesteld met concrete verbetersuggesties om de merken nog beter op de kaart te zetten.

Terug naar alle voorbeeldcases