Vraag direct een offerte aan

Uw contactpersoon

Chiel Westra, MSc.

(050) 82 00 461
c.westra@zorgfocuz.nlGemeente Noordoostpolder over ZorgfocuZ

Door de flexibiliteit en bevlogenheid van Zorgfocuz zijn wij samen met hen tot een nauwkeurige en diepgaande analyse van geleverde zorg in Noordoostpolder gekomen.
Arjan Beelen - Adviseur onderzoek en statistiek gemeente Noordoostpolder


Gemeente Noordoostpolder heeft ZorgfocuZ ingeschakeld om door middel van onderzoek de rechtmatigheid van geleverde zorg in de gemeente aan te tonen. Hiermee wil de gemeente Noordoostpolder aansluiten op het accountantsprotocol financiële productieverantwoording. Op advies van ZorgfocuZ is dit onderzoek in combinatie met het verplichte Wmo- en Jeugd-onderzoek uitgevoerd.

Door de flexibiliteit en bevlogenheid van ZorgfocuZ zijn wij samen met hen tot een nauwkeurige en diepgaande analyse van geleverde zorg in Noordoostpolder gekomen.

Arjan Beelen – Adviseur onderzoek en statistiekgemeente Noordoostpolder

In samenwerking met de gemeente Noordoostpolder hebben wij een methodiek ontwikkeld om te onderzoeken of gedeclareerde zorg ook daadwerkelijk geleverd is en daarmee rechtmatig is. Hiervoor hebben wij de verbinding gezocht met de cliëntarvaringsonderzoeken Wmo en jeugd. Door aan deze onderzoeken  specifieke vragen over geleverde zorg toe te voegen, hebben wij weten te achterhalen in hoeverre zorg ook daadwerkelijk geleverd is. Uiteindelijk kan, onder behoud van een foutmarge, aangegeven worden in hoeverre gedeclareerde zorg van zorgaanbieders ook daadwerkelijk rechtmatig is gedeclareerd.

Terug naar alle voorbeeldcases