Nieuwe analysetechnieken voor CQI-onderzoek beschikbaar

9 januari 2014

Eén van de kernactiviteiten van ZorgfocuZ is het uitvoeren van CQI-metingen. Door onze verbondenheid aan SocioQuest (Sociologie van de Rijksuniversiteit Groningen) hebben we in 2013 enkele mooie, innoverende statistische toepassingen kunnen doorvoeren in onderzoeksrapporten op basis van CQI-onderzoek. Ook werkten we weer veel samen met onze partner Zorgbelang Fryslân in 2013 tijdens CQI-Plus trajecten. Op basis van de opgehaalde cliëntervaringen zorgden zij dat met kwalitatieve methodieken werd toegewerkt naar échte verbeteringen in een aantal Friese zorginstellingen.

Nieuwe analysetechnieken
Voor 2014 staat het ontwikkelen en implementeren van de nieuwste analysemethoden en technieken  weer hoog op de agenda bij ZorgfocuZ. Een gemiddelde score geeft slechts een deel van het plaatje, wij blijven er naar streven om een zo compleet mogelijk beeld te scheppen. Zo hebben we de afgelopen maanden gewerkt aan enkele nieuwe, innoverende analysetechnieken.

De meest recent beschikbare aanvullende analyse is een methode waarmee we zorginstellingen in een grafisch model in één oogopslag kunnen presenteren op welke CQI-themagebieden er de meest potentie ligt om tot een betere cliëntervaring te komen.

Meer informatie
Bent u benieuwd naar de aanpak van ZorgfocuZ en wilt u hier meer over weten? Neemt u dan (uiteraard geheel vrijblijvend) contact op met onze contactpersoon Jochem Hoekstra (050 – 8200 461 / j.hoekstra@zorgfocuz.nl). Ook komen we desgewenst graag eens bij u langs om u bij te praten over de nieuwste inzichten en technieken die wij beschikbaar hebben.

Delen via: