Meerwaarde ZorgkaartNederland voor ziekenhuizen

19 april 2021

Heeft u als ziekenhuis zicht op de zorgwaarderingen van uw patiënten op ZorgkaartNederland? Of misschien nog wel belangrijker: hebben anderen zicht op deze waarderingen? Patiëntervaringen vergroten de zichtbaarheid van uw ziekenhuis en kunnen doorslaggevend zijn in de ziekenhuiskeuze van toekomstige patiënten. Bovendien is transparantie in de zorg van groot belang. Wilt u als ziekenhuis vooraan staan? Onderzoeksbureau ZorgfocuZ kan u ondersteunen bij het verzamelen van waarderingen voor ZorgkaartNederland en het opstellen van verbeteracties!

Verzamelen van waarderingen voor ZorgkaartNederland

Op ZorgkaartNederland – een website van Patiëntenfederatie Nederland – delen patiënten hun ervaringen met de zorg aan de hand van een cijfer en een korte recensie. Zorgaanbieders zijn verplicht om informatie te delen over de kwaliteit van de zorg en ZorgkaartNederland levert een steeds prominentere bijdrage aan het vervullen van deze verplichting. ZorgkaartNederland biedt dan ook grote voordelen voor uw organisatie:

  • Het geeft u inzicht in wat er volgens patiënten goed gaat en wat beter kan;
  • Veel reviews op ZorgkaartNederland vergroten uw zichtbaarheid onder potentiële patiënten;
  • Door actief zelf ervaringen te verzamelen, behoudt u de regie en bent u verzekerd van een betrouwbare afspiegeling van de ervaringen van uw patiënten;
  • ZorgkaartNederland publiceert jaarlijks een lijst met de best scorende aanbieders en stimuleert het optimaliseren van de zorg.

Via uw eigen omgeving vragenlijsten versturen

Als het gaat om de dataverzameling dan zijn er vele opties mogelijk. Voor ziekenhuizen met wie zijn samenwerken hebben wij de metingen volledig geautomatiseerd, worden patiënten benaderd via de ‘mijn-omgevingen’ of verzorgen wij de verzending van de vragenlijsten via onze enquête software. Welke optie we kiezen, hangt volledig af van uw wensen.

Online dashboard ZorgfocuZ

De waarderingen van patiënten worden gepubliceerd op www.zorgkaartnederland.nl. Daarnaast publiceren wij de resultaten voor u in ons online dashboard. In ons dashboard kunt u uw resultaten bekijken en downloaden. Zo heeft u altijd realtime inzicht in patiëntervaringen en alle informatie beschikbaar voor het uitvoeren van analyses en het opstellen verbeteracties.

Over ZorgfocuZ

ZorgfocuZ is een onderzoeksbureau gericht op de zorg- en welzijnssector. Wij ondersteunen ziekenhuizen en andere zorgaanbieders met het uitvoeren van patiënten onderzoek op maat. Zo voeren wij benchmarkanalyses uit en zijn wij gespecialiseerd in klantreizen waarbij patiënten gevolgd worden in hun zorgtraject. ZorgfocuZ is als meetbureau al jaren erkend partner van ZorgkaartNederland en gemachtigd om namens ZorgkaartNederland waarderingen te verzamelen. Dit doen wij aan de hand van bijvoorbeeld interviews en via het versturen van schriftelijke of online vragenlijsten.

Meer weten?

Wilt u u meer weten over de mogelijkheden van patiëntonderzoek en ZorgkaartNederland? Of wilt u eens een demo zien van ons online dashboard? Neem gerust contact op met onze collega Arjan Rozema en laat u overtuigen van onze meerwaarde. U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Delen via: