Vacature – stage sales

STAGE SALES | LOCATIE GRONINGEN

Vind jij het leuk om prospects te benaderen en wil jij je verder ontwikkelen op het vlak van sales en accountmanagement? Dan is de stage sales bij ons onderzoeksbureau iets voor jou! We kijken hierbij naar je leerdoelen en komen gezamenlijk tot een plan voor de wijze waarop jij het maximale uit je stage kunt halen. Het is de bedoeling dat je mee gaat draaien in ons sales- en accountteam en zelf ook salesacties gaat uitvoeren.

Over ZorgfocuZ en Enneüs

ZorgfocuZ is het grootste onderzoeksbureau van Noord-Nederland. Samen met ons tweede label Enneüs werken we voor een diversiteit aan organisaties. Denk hierbij aan gemeenten, ministeries, waterschappen, woningcorporaties, bibliotheken, onderwijsinstellingen en zorginstellingen. Jaarlijks worden meer dan 500 onderzoeken uitgevoerd, verspreid over heel Nederland. Zie ook www.zorgfocuz.nl/werkvelden en www.enneus.nl/werkvelden.

Vanuit beide merken werken we onder één dak en onze medewerkers doen projecten voor ZorgfocuZ en Enneüs. Bekijk deze pagina’s voor de type onderzoeken die wij zoal uitvoeren: www.enneus.nl/diensten en www.zorgfocuz.nl/diensten.

Wij zetten diverse onderzoeksmethoden in. Waaronder kwantitatief onderzoek (zoals schriftelijk, online of telefonisch vragenlijstonderzoek), kwalitatief onderzoek (zoals diepte-interviews en groepsgesprekken) en andere methoden zoals deskresearch en consumentenpanels.

We werken met een enthousiast team, met ieder zijn eigen talent. Er is geen dag hetzelfde en er is altijd ruimte en aandacht voor het verder ontwikkelen van de organisatie en jezelf!

Wat ga je doen?

 • Je krijgt alle ruimte om je schoolopdracht uit te voeren. Je krijgt een stagebegeleider toegewezen en we zullen ervoor zorgen dat je een opdracht kunt uitvoeren die aansluit op je wensen en behoeftes. Je zult naast het uitwerken van je schoolopdracht mee gaan werken in onze organisatie (bij voorkeur minimaal 3 dagen per week).
 • Je maakt deel uit van ons sales- en accountteam. Dit team bestaat uit twee allround sales- en accountmanagers, een sales consultant en meerdere adviseurs binnen onze organisatie die betrokken zijn bij maatwerksales trajecten.
 • Bij ZorgfocuZ en Enneüs bieden we allerlei type onderzoeksoplossingen aan. Dit gaat van meer gestandaardiseerde onderzoeken tot aan echte maatwerk onderzoeksprojecten. Gestandaardiseerde onderzoeken zijn onderzoeken die aan bepaalde richtlijnen moeten voldoen. Denk hierbij aan de inzet van een bepaalde methodiek (b.v. schriftelijke vragenlijsten of de inzet van interviewers) of een vastgelegde vragenlijst. In het geval van maatwerk onderzoeken gaat het echt om het in kaart brengen van de klantbehoefte, waarna wij een (uitgebreid) plan van aanpak opstellen. Vanuit je stage sales ga jij je eerst vooral bezighouden met de gestandaardiseerde onderzoeksoplossingen. Dit zijn mooie diensten om de fijne kneepjes van het vak te leren. Samen met het team identificeer je dan de product-markt combinaties die je wilt gaan benaderen en stel je acquisitielijsten op. Vervolgens ga je prospects benaderen met als doel het maken van een afspraak of het uitbrengen van een offerte.
 • Naast het proactief benaderen van organisaties/personen komen er ook aanvragen binnen via de lopende acties (LinkedIn, Adwords, demo-aanvragen). Samen met het team geef je hier ook een gevolg aan.  
 • Je zult actief betrokken worden binnen ons team waardoor je onze organisatie, onze diensten en de werkvelden waar we voor werken steeds beter leert kennen. Je krijgt de nodige trainingen en ook de ruimte om ‘mee te lopen’ met collega’s die meer in de uitvoering werkzaam zijn zodat je een beeld krijgt wat wij zoal doen.

We bieden je de kans om een kijkje te nemen in de keuken van een dienstverlenend bedrijf. Wij zijn een middelgrote organisatie (30 fte) en hebben een platte organisatiestructuur. Dat zorgt ervoor dat je je echt onderdeel zult voelen van het team.

Tot slot, vinden we het leuk om te benoemen dat menig stagiair bij ons ‘is blijven hangen’. Soms in de vorm van een bijbaan (in sales of onderzoek) of in de vorm van een vaste aanstelling. Mogelijk ligt dat ook voor jou in het verschiet.

Wat vragen wij?

 • Commerciële opleiding (HBO+);
 • Je kunt goed communiceren per telefoon en tekst (e-mail/chat);
 • Je hebt oprechte interesse in personen en organisaties en bent niet bang om contact te leggen met onbekende mensen;
 • Je bent op zoek naar een stage waar echte aandacht is voor de persoon en waarbij werkplezier (en ook de nodige humor) voorop staat;
 • Enige kennis van marktonderzoek is zeker een pré;
 • Je bent pragmatisch, ondernemend, oplossingsgericht en zelfsturend.

Wat bieden wij?

 • Een prettige stageomgeving met leuke collega’s;
 • Passende stagevergoeding;
 • Goede begeleiding;
 • Andere voorzieningen zoals een laptop en telefoon;
 • Heerlijke koffie 😉

Interesse?

Neem dan contact op met Imme van der Velde (i.vandervelde@zorgfocuz.nl) en stuur een korte motivatie en je cv door. Wij nodigen je graag uit voor een oriënterend gesprek! Je mag ook altijd bellen voor meer informatie naar 06 – 20 20 36 07.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten