Vacature – Sales ondersteuner

SALES ONDERSTEUNER| LOCATIE GRONINGEN

Vind jij het leuk om prospects te benaderen en wil jij je verder ontwikkelen op het vlak van sales? Dan is de stage sales bij ons onderzoeksbureau iets voor jou! Het is de bedoeling dat je mee gaat draaien in ons sales- en accountteam en zelfstandig diverse salesacties gaat uitvoeren.

Over ZorgfocuZ en Enneüs

ZorgfocuZ is het grootste onderzoeksbureau van Noord-Nederland. Samen met ons tweede label Enneüs werken we voor een diversiteit aan organisaties. Denk hierbij aan gemeenten, ministeries, waterschappen, woningcorporaties, bibliotheken, onderwijsinstellingen en zorginstellingen. Jaarlijks worden meer dan 500 onderzoeken uitgevoerd, verspreid over heel Nederland. Zie ook www.zorgfocuz.nl/werkvelden en www.enneus.nl/werkvelden.

Vanuit beide merken werken we onder één dak en onze medewerkers doen projecten voor ZorgfocuZ en Enneüs. Bekijk deze pagina’s voor de type onderzoeken die wij zoal uitvoeren: www.enneus.nl/diensten en www.zorgfocuz.nl/diensten.

Wij zetten diverse onderzoeksmethoden in. Waaronder kwantitatief onderzoek (zoals schriftelijk, online of telefonisch vragenlijstonderzoek), kwalitatief onderzoek (zoals diepte-interviews en groepsgesprekken) en andere methoden zoals deskresearch en consumentenpanels.

We werken met een enthousiast team, met ieder zijn eigen talent. Er is geen dag hetzelfde en er is altijd ruimte en aandacht voor het verder ontwikkelen van de organisatie en jezelf!

Wat ga je doen?

 • Je maakt als sales ondersteuner deel uit van ons sales- en accountteam. Dit team bestaat uit twee allround sales- en accountmanagers, een sales consultant en meerdere adviseurs binnen onze organisatie die betrokken zijn bij maatwerksales trajecten.
 • Bij ZorgfocuZ en Enneüs bieden we allerlei type onderzoeksoplossingen aan. Dit gaat van meer gestandaardiseerde onderzoeken tot aan echte maatwerk onderzoeksprojecten. Gestandaardiseerde onderzoeken zijn onderzoeken die aan bepaalde richtlijnen moeten voldoen. Denk hierbij aan de inzet van een bepaalde methodiek (b.v. schriftelijke vragenlijsten of de inzet van interviewers) of een vastgelegde vragenlijst. In het geval van maatwerk onderzoeken gaat het echt om het in kaart brengen van de klantbehoefte, waarna wij een (uitgebreid) plan van aanpak opstellen. Vanuit je rol als sales ondersteuner ga jij je vooral bezighouden met de gestandaardiseerde onderzoeksoplossingen. Je stelt hiervoor zelfstandig (of met je collega’s) acquisitielijsten op met organisaties die mogelijk behoefte hebben aan een van onze onderzoeksoplossingen. Vervolgens ga je deze prospects telefonisch benaderen met als doel het uitbrengen van een offerte.
 • Voor het schrijven van offertes kun je gebruik maken van formats die we daarvoor ontwikkeld hebben.
 • Je zult actief betrokken worden binnen ons team waardoor je onze organisatie, onze diensten en de werkvelden waar we voor werken steeds beter leert kennen.
 • Vanzelfsprekend zal je worden ingewerkt en ontvang je de nodige begeleiding.

De functie van sales ondersteuner is een bijbaan die je kunt uitvoeren naast je studie. Je kunt zelf doorgeven welke uren je beschikbaar bent voor de komende week/weken. Bij voorkeur ben je wel rond de 16 uren per week inzetbaar.

Tot slot, vinden we het leuk om te benoemen dat menig ondersteuner of stagiair bij ons ‘is blijven hangen’ en nu bij ons werkt op basis van een vaste aanstelling. Mogelijk ligt dat ook voor jou in het verschiet.

Wat vragen wij?

 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Je bent gemiddeld 16 uren per week beschikbaar;
 • Je kunt goed communiceren per telefoon en tekst (e-mail/chat);
 • Enige ervaring in de sales bij een dienstverlenende organisatie;
 • Je hebt oprechte interesse in personen en organisaties en bent niet bang om telefonisch contact te leggen met onbekende mensen;
 • Heb je concrete kennis van marktonderzoek dan is dat zeker een pré;
 • Je bent pragmatisch, oplossingsgericht en zelfsturend;
 • Je hebt humor, je bent energiek, daadkrachtig en ondernemend.

Wat bieden wij?

 • Een prettige werkomgeving met leuke collega’s;
 • Mogelijkheden voor hybride werken (thuis en bij ons op kantoor);
 • Flexibele uren;
 • € 10 tot € 12,50 per uur, e.e.a. afhankelijk van ervaring en leeftijd.

Interesse?

Neem dan contact op met Janet van der Ploeg (sollicitatie@zorgfocuz.nl) en stuur een korte motivatie en je CV door. Mochten wij een match met jou zien, dan nemen we graag contact met je op.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten