Vacature – Onderzoeker / projectleider sociaal domein

Is onderzoek doen onder diverse doelgroepen iets voor jou? Vind je het leuk om met de klant om tafel te gaan en samen het onderzoek vorm te geven? Haal je plezier uit het werken met getallen? Werk je graag aan meerdere projecten tegelijk, maar raak je nooit het overzicht kwijt? Dan is de functie van onderzoeker bij ZorgfocuZ echt iets voor jou!

Over ZorgfocuZ B.V.

ZorgfocuZ is een onderzoeksbureau in de zorg- en welzijnssector en gelieerd aan de vakgroep Sociologie van de Rijksuniversiteit Groningen. Wij werken met name veel samen met gemeenten en andere overheidsinstanties. Daarnaast ook met organisaties in de ouderenzorg, jeugdzorg, GGZ, en ziekenhuis- of spoedzorg.

Wij doen onderzoek onder allerlei belanghebbenden in de zorg- en welzijnssector en het sociaal maatschappelijk veld zoals cliënten, patiënten, medewerkers, verwijzers (b.v. huisartsen) en mantelzorgers.

Methoden van dataverzameling die wij veelvuldig toepassen zijn vragenlijstonderzoek (schriftelijk, online en telefonisch), interviews (telefonisch en op locatie) en document- en data-analyse.

Wij zijn een groeiend bureau bestaande uit een vaste groep van circa 27 relatief jonge en ambitieuze mensen. Wij bewijzen iedere dag weer dat onderzoek doen niet saai is!

Over de vacature

Als onderzoeker binnen Team Dataverzameling en Rapportage (TDR) voer je zelf onderzoek uit, maar ondersteun je ook collega’s bij de uitvoering van (grootschalige) vooral kwantitatief georiënteerde onderzoeksprojecten. Affiniteit en ervaring met onderzoek binnen het Sociaal Domein is een pré. Voor deze vacature zijn we specifiek op zoek naar iemand die het leuk vindt om projectleider te zijn van onderzoekstrajecten voor gemeenten en hulpmiddelenleveranciers (met een focus op cliëntervaringsonderzoeken binnen de Wmo en Jeugdwet).

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het hebben van klantcontact, het afstemmen van onderzoeksvragen, het opmaken van verzendingen (voor de uitnodigingsbrieven), het opstellen en uitzetten van vragenlijsten, het analyseren van onderzoeksdata, het opstellen van rapportages en het meedenken over verbeteradviezen.

Binnen ZorgfocuZ sta je nooit stil. Je krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen waarbij we aan de hand van je eigen wensen en capaciteiten samen met jou een carrièrepad uitstippelen.

Wij zoeken een nieuwe collega, met vestiging naar keuze: Groningen of Utrecht. Uiteraard is thuiswerken bij ons ook een mogelijkheid. Het betreft een functie voor 32-36 uren per week.

Wat bieden wij:

 • Een marktconform basissalaris met een eindejaarsuitkering (afhankelijk van de teamprestatie);
 • Persoonlijke begeleiding;
 • Een fantastische pool aan collega’s;
 • Een fijne werkplek thuis en op kantoor (met goede koffie);
 • 30 vakantiedagen (o.b.v. fulltime dienstverband) en 8% vakantietoeslag;
 • Deelname aan een pensioenregeling met bijdrage van de werkgever;
 • Een aantrekkelijke sportregeling, beschikbaar bij diverse locaties in de stad.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt een WO-opleidingsachtergrond in sociaal- of economisch-wetenschappelijke hoek (bijvoorbeeld psychologie, bedrijfskunde, sociologie, sociale wetenschappen);
 • Je hebt kennis van en/of gewerkt met SPSS en/of R;
 • Je hebt werkervaring, bij voorkeur in het sociaal domein of het onderzoeksterrein (pré);
 • Je hebt goede kennis van MS Office, met name Excel;
 • Je werkt georganiseerd, secuur en hebt oog voor detail;
 • Je vindt het leuk om contact te zoeken en onderhouden met de klant;
 • Je bent flexibel en kunt snel schakelen;
 • Je bent leergierig, oplettend en pikt nieuwe taken gemakkelijk op;
 • …en niet onbelangrijk, je hebt gevoel voor humor.

Interesse?

Neem bij interesse contact op met Marieke Steeman of Jet van der Meer via sollicitatie@zorgfocuz.nl en stuur een korte motivatie en je (LinkedIn) CV door. Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je eventueel ook bellen naar het algemene nummer van kantoor 050 – 82 00 461. De sluitingsdatum van deze vacature is 23 januari 2022. De gesprekken vinden hoogstwaarschijnlijk plaats op donderdag 27 januari 2022 en een eventueel assessment op donderdag 3 februari 2022. De gesprekken vinden, afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen plaats op ons kantoor in Groningen of via videobellen.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten