Vacature – accountmanager (kantoor Groningen)

Over ZorgfocuZ

ZorgfocuZ is een onderzoeksbureau gericht op de zorg- en welzijnssector en sociaal domein. Wij bieden inzicht in prestaties en ervaringen en adviseren organisaties om effectiviteit en kwaliteit te verbeteren. Wij houden ons bezig met beleidsonderzoek, advies en onderzoek onder alle relevante doelgroepen in de zorg zoals cliënten, mantelzorgers en medewerkers. Dit doen wij onder andere voor gemeenten (sociaal domein) en zorgorganisaties zoals die in de verpleeghuiszorg, thuiszorg, jeugdzorg en GGZ.

Wat doet een accountmanager bij ZorgfocuZ

Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van bestaande klantrelaties én het benaderen van potentiële opdrachtgevers. Je helpt mee om bestaande product-markt combinaties onder de aandacht te brengen bij klanten en potentiële opdrachtgevers en je denkt mee over nieuwe marktkansen.

Als accountmanager bij ZorgfocuZ ben je in staat om meerdere ballen in de lucht te houden. Je schaakt vaak op meerdere borden. Zo kun je op een dag bezig zijn met het ‘uitzetten van lijntjes’ voor nieuwe projecten, je schrijft offertes, je zorgt voor een ordelijke administratie en ook sta je nog even een nieuwe klant te woord die een spoedje heeft voor een nieuwe klus.

Je weet klanten en potentiële opdrachtgevers hierbij te overtuigen van de meerwaarde van ZorgfocuZ. Met je inlevingsvermogen ben je in staat om mee te denken over de informatiebehoefte van onze klanten en je geeft advies over de meest geschikte onderzoeksoplossingen (zoals vragenlijstonderzoek). Je verwoordt het plan van aanpak vervolgens op een heldere manier in een offerte.

Als accountmanager bij ZorgfocuZ ben je niet per definitie veel op pad. Veel van de contacten die wij leggen, gebeuren in eerste instantie vanuit ons kantoor per telefoon of email. Indien gewenst ga je alleen of met een collega op pad voor afspraken met klanten en potentiële opdrachtgevers.

Wat verwachten wij van jou?

Wij zoeken niet een ‘klassieke verkoper’. Wij hebben geen behoefte aan gladde praatjes. Waar het ons om gaat is dat je betrouwbaar en dienstverlenend bent. Je haalt je voldoening uit leuke gesprekken met klanten en het geven van advies.

Je herkent jezelf verder in de volgende eisen:

 • Je bent een starter of je hebt een paar jaren werkervaring bij voorkeur bij een dienstverlenende organisatie in de B2B;
 • Je hebt een HBO/WO-opleidingsachtergrond;
 • Sales- of consultancy ervaring is een pré;
 • (Werk-)ervaring met marktonderzoek is een pré;
 • Praktische kennis van het sociaal domein en de zorgsector is een pré;
 • Je bent communicatief vaardig en beschikt over een goede schrijfvaardigheid;
 • Je bent meer een doener dan een denker. Je bent pragmatisch en oplossingsgericht;
 • Je haalt voldoening uit het binnenhalen van opdrachten;
 • Je hebt humor, je bent energiek, daadkrachtig en ondernemend.

Wat bieden wij?

 • Een marktconform basissalaris;
 • Persoonlijke begeleiding;
 • Een fijne werkplek (met goede koffie);
 • 30 vakantiedagen (o.b.v. fulltime dienstverband) en 8% vakantietoeslag;
 • Deelname aan een pensioenregeling met bijdrage van de werkgever;
 • Een aantrekkelijke sportregeling, beschikbaar bij stad en omstreken.

Wij hebben een mooi kantoor in de stad Groningen waar je komt te werken met collega’s met dezelfde drive om leuke projecten te doen en plezier te maken in het werk. Wij hebben een ‘platte’ organisatie waarin we je veel vrijheid en verantwoordelijkheid geven om het maximale uit je rol te halen. 

Interesse?

Neem bij interesse contact op met Janet van der Ploeg via sollicitatie@zorgfocuz.nl en stuur een korte motivatie en je (LinkedIn-) CV door.

Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures wordt niet op prijs gesteld.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten