Save the date! Symposium Zorg Nabij op dinsdag 8 november 2022

De afgelopen jaren zijn in het kader van het programma Zorg Nabij verschillende projecten uitgevoerd, gericht op inwoners van het aardbevingsgebied en het terugdringen van psychosociale problemen. Nu de projecten ten einde lopen is het tijd om samen met de directe betrokkenen en andere geïnteresseerden terug te blikken op de geleerde lessen op het Symposium Zorg Nabij.

Zorg Nabij is een programma, uitgevoerd binnen de provincie Groningen, gericht op preventie van gezondheidsproblemen. Vanuit vier gemeenten zijn vanaf 2019 projecten gestart met hetzelfde thema, namelijk positieve gezondheid. Het gaat om de gemeenten Midden-Groningen en Eemsdelta (destijds Loppersum, Appingedam en Delfzijl). In Midden-Groningen en Loppersum zijn de projecten gericht op mengvormen van informele en formele steun en hulp, in Delfzijl en Appingedam is aandacht voor psychosociale problemen bij inwoners van het aardbevingsgebied, verhuisstress en ontzorgen. De Aletta Jacob School of Public Health en Onderzoeksbureau ZorgfocuZ zijn betroken geweest bij de evaluatie van projecten binnen Zorg Nabij.

Momenteel wordt achter de schermen hard gewerkt aan het samenstellen van een toegankelijk en gevarieerd programma. We gaan in gesprek gaan over thema’s als doelgroepenbereik, het meenemen van inwonersperspectieven, het kwantificeren van gezondheidswinst, het belang en effectmetingen van preventie en het toepassen van lerende evaluaties. Verwacht in ieder geval een aantal steengoede plenaire sessies met daarnaast workshops om samen de verdieping op te kunnen zoeken. Uiteraard sluiten we af met een drankje om informeel bij elkaar te kunnen zijn.

Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan het symposium Zorg Nabij.

Wie: Directe betrokkenen en andere geïnteresseerden
Wat: Symposium Zorg Nabij
Waar: Het Kielzog – Huis voor Cultuur en Bestuur in Hoogezand
Wanneer: 8 november van 12:30 uur tot 18:00 uur

We hopen u te zien op dinsdag 8 november!

Met vriendelijke groet,

Mede namens de gemeenten Midden-Groningen en Eemsdelta, het Nationaal Programma Groningen en de provincie Groningen:

Dorine Sibbes,
Programmamanager Leefbaarheid
Provincie Groningen

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten