Samenwerking ZorgfocuZ, Zorgbelang Fryslân en De Friesland Zorgverzekeraar

1 februari 2016

ZorgfocuZ is als onafhankelijk onderzoeksbureau door De Friesland Zorgverzekeraar en Zorgbelang Fryslân gevraagd om de vragenlijst ‘internet en gezondheid’ uit te zetten onder 4000 leden van het e-panel van de zorgverzekeraar. De vragenlijst gaat over e-Health en is ontwikkeld door het NIVEL.

 

DFZ e-panel

Uitnodiging panelonderzoek

E-Health gaat over digitale toepassingen in de zorg: het gebruik van informatie- en communicatietechnologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Zo is het bijvoorbeeld steeds vaker mogelijk om via internet een afspraak te maken of informatie op te zoeken over bepaalde aandoeningen. Ook is het tegenwoordig mogelijk om zelf gezondheidsgegevens bij te houden op bijvoorbeeld de telefoon of tablet en zijn er behandelingen die op afstand gevolgd kunnen worden via internet.

Het onderzoek onder het e-panel loopt twee weken en moet De Friesland Zorgverzekeraar en Zorgbelang meer inzicht geven in het gebruik van internet voor gezondheid en zorg en wensen die er op dit gebied zijn.

Delen via: