Samenwerking ZorgfocuZ, Menzis en Wehelpen.nl

17 mei 2016

Sinds 2012 maakt de coöperatie WeHelpen informele hulp zichtbaar en makkelijk om met elkaar te delen. WeHelpen bestaat uit hulpvragers (mensen die ondersteuning kunnen gebruiken, bijvoorbeeld met een ritje naar het ziekenhuis  of het doen van boodschappen) en hulpaanbieders (mensen die hierbij willen helpen). Steeds meer mensen vinden elkaar via de website wehelpen.nl. Menzis is een van de initiatiefnemers van het platform. Menzis en WeHelpen zijn benieuwd naar de ervaringen van gebruikers en het uiteindelijke effect voor gebruikers. ZorgfocuZ is als specialist in onderzoek in de zorg- en welzijnssector door Menzis en WeHelpen gevraagd om hier onderzoek naar te doen. Het onderzoek focust zich op hulpaanbieders en hulpvragers in de stad Groningen. Een online enquête en interviews staan aan de basis van dit onderzoek.

Over WeHelpen

Met wehelpen.nl kun je aangeven dat je best een keer iemand een handje wilt helpen. Of aangeven waar je hulp bij kunt gebruiken. Ook kun je samen met bekenden via de website zorgen voor een ander.

Een account aanmaken is gemakkelijk: je hebt alleen een e-mailadres nodig, waarna je een aantal gegevens invult over jezelf en bij voorkeur een foto toevoegt. Daarna kun je gelijk gaan helpen of om hulp vragen. WeHelpen is gratis en voor iedereen vanaf 16 jaar.

Informatie? 

Wilt u meer weten over onze aanpak? Neem dan gerust contact met ons op via  050 – 82 00 461 of stuur een e-mail naar m.bloem@zorgfocuz.nl.

Delen via: