Samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen verlengd

10 augustus 2018

ZorgfocuZ en de Hanzehogeschool slaan ook in het cursusjaar 2018/2019 de handen ineen als het gaat om de Minor Zorgmarketing. In deze leergang worden talentvolle HBO-studenten opgeleid om als onderzoeker/adviseur in de zorg- en welzijnssector aan de slag te gaan.

De studenten van de Hanzehogeschool Groningen gaan, mede onder leiding van ZorgfocuZ, ook in 2018 met concrete marktonderzoeksvragen aan de slag. Ook is er een structurele samenwerking met het Martini Ziekenhuis. ‘De studenten die deelnamen waren unaniem zeer positief en enthousiast over de vorige ronde’, vertelt lector Karel Jan Alsem. Hij vervolgt: ‘Vooral de mix van theorie en praktijk sprak de studenten aan omdat geleerde theorieën en modellen in dit halfjaar programma direct konden worden toegepast in de praktijk. Deze afwisseling behouden we dus in de volgende leergang, die in september 2018 start’.

Ook in het programma van 2018 zijn er naast de gebruikelijke (gast-)colleges praktijkcases opgenomen. ZorgfocuZ, onderzoeksbureau gelieerd aan de Rijkuniversiteit Groningen, is het grootste onderzoeksbureau in de zorg van Noord-Nederland en brengt een opdracht in van een fictieve zorginstelling. ‘Hierbij moeten studenten op basis van datasets tot concrete managementadviezen komen. De kennis, kunde en vooral ervaring met het opzetten en uitvoeren van onderzoek is een prachtige aanvulling op ons programma’, zo stelt Alsem.

Eén van de opdrachten die in 2017 zijn gedaan was voor Veilig Thuis Groningen. Anne de Vries, manager bij Veilig Thuis Groningen: ‘De studenten waren heel slim. Ze deden goed onderzoek en kwamen met waardevolle adviezen.’ Voor de leergang van 2018 is de Hanzehogeschool ook een samenwerking aangegaan met Koninklijke Visio, expertisecentrum voor blinde en slechtziende mensen. Ine Berkelmans, directeur bij Visio, is verheugd met de samenwerking: ‘Wij geven de studenten een mooie kans om bij ons de praktijk te leren kennen, en wij krijgen nieuwe inzichten van studenten die met een frisse blik naar praktijkoplossingen zoeken. Een echte win-win situatie’.

Delen via: