PREM Wijkverpleging – respons van 80%!

20 mei 2019

Voor Zorggroep Noordwest-Veluwe (ZNWV) heeft ZorgfocuZ recentelijk de PREM Wijkverpleging uitgevoerd. De PREM Wijkverpleging is een vragenlijstonderzoek waarin aan cliënten wordt gevraagd wat hun ervaringen zijn met het zorgproces. De vragenlijst kan zowel schriftelijk, digitaal, persoonlijk of telefonisch bij de cliënten worden afgenomen. Voor ZNWV hebben we het onderzoek uitgevoerd aan de hand van telefonische interviews. Voor dit onderzoek van de PREM Wijkverpleging hebben we een respons van 80% weten te behalen! Ruim 130 cliënten van de 175 cliënten die zijn benaderd hebben deelgenomen aan het onderzoek.

PREM Wijkverpleging – hoge respons

PREM Wijkverpleging respons

Voor de dataverzameling is dus gekozen voor telefonische interviews. ZorgfocuZ beschikt over een eigen callcenter van waaruit wij jaarlijks voor tientallen zorgorganisaties cliëntervaringsonderzoek uitvoeren. Het callcenter wordt bemand door speciaal getrainde en gecertificeerde interviewers. Zij hebben allemaal een basiscursus interviewtechnieken afgerond en zijn daarnaast volledig op de hoogte van de PREM Wijkverpleging.

Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van de basisset aan vragen van de PREM Wijkverpleging waarbij wij in afstemming met Zorggroep Noordwest-Veluwe enkele maatwerkvragen hebben toegevoegd.

Dergelijke responscijfers van 80% zijn voor onderzoek hoog te noemen. Het geeft maar weer eens aan dat een goede voorbereiding en uitvoering van dergelijk onderzoek zijn vruchten af kan werpen. Hulde aan onze interviewers, dit zijn resultaten waar we trots op zijn!

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over de PREM Wijkverpleging, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Delen via: