PREM vragenlijst Wijkverpleging

24 november 2019
Actiz

PREM staat voor Patient Reported Experience Measure. Een PREM is een vragenlijst die de ervaring en beleving van cliënten met de zorg meet. De PREM Wijkverpleging is eind 2017 ontwikkeld en is getoetst in een pilotmeting in 2018. De vragenlijst van PREM Wijkverpleging bestaat uit 9 ervaringsvragen te beantwoorden op een schaal van 1 tot en met 10, twee aanbevelingsvragen, twee open vragen en een aantal achtergrondvragen.

PREM Wijkverpleging verplicht

Iedere zorgorganisatie van wijkverpleging dient een PREM-meting uit te voeren. Als meetbureau koppelen wij de resultaten van de meting aan u terug. De resultaten worden teruggekoppeld op organisatie en teamniveau. Daarnaast delen wij de gegevens met ZorgkaartNederland en met de gegevensmakelaar. De gegevensmakelaar verzamelt alle gegevens van zorgorganisaties van wijkverpleging in Nederland en maakt vervolgens een landelijke benchmark. Naast deze benchmark zorgt de gegevensmakelaar ook voor de aanlevering van de gegevens bij het Openbaar Data Bestand van het Zorginstituut.

Handboek

Voor de PREM-meting is een handboek geschreven. In het handboek is stap voor stap een uitleg gegeven over de meting. Er wordt onder andere nader ingegaan op de PREM vragenlijst Wijkverpleging. Daarnaast is er ook een hoofdstuk geschreven wat relevant is voor ons als meetbureaus. Daar staat informatie over de schoning van de data en over de aanlevering van de data bij de gegevensmakelaar en bij ZorgkaartNederland.

Wij zijn volledig op de hoogte van het handboek en werken bij de uitvoering van het onderzoek van de PREM Wijkverpleging conform de opgestelde richtlijnen.

PREM Wijkverpleging en andere cliëntonderzoeken

Aanbieders van thuiszorg die ook andere diensten aanbieden zoals intramurale zorg, kunnen wij ZorgfocuZ terecht voor cliëntenonderzoek. Op het gebied van onderzoek voor zorgorganisaties hebben wij ervaring met alle denkbare onderzoeksonderwerpen en -doelgroepen zoals:

  • Psychogeriatrie;
  • Somatiek;
  • (Thuis-)begeleiding;
  • Hulp bij huishouden;
  • Dagbesteding;
  • ELV;
  • Revalidatie (geriatrische revalidatiezorg);
  • Verpleging en verzorging.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over de PREM Wijkverpleging of andere cliëntonderzoeken? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Delen via: