Verwijzersonderzoek

De samenwerking met verwijzers is van essentieel belang voor het succes van iedere zorgorganisatie. De doorverwijzend arts of andere verwijzer heeft grote invloed op de keuze van de patiënt en bepaalt mede of een patiënt bij uw organisatie terechtkomt. Met verwijzersonderzoek door ZorgfocuZ bent u verzekerd van een goed werkende methode voor onderzoek onder verwijzers.

Onderzoek onder verwijzers een hele uitdaging!

Onderzoek onder verwijzers (verwijzersonderzoek) is een hele uitdaging. Verwijzers, zoals huisartsen, POH’ers en medisch specialisten zijn een heel moeilijke doelgroep om onderzoek onder te doen. Vaak hebben zij beperkt tijd en worden zij vaak gevraagd voor dergelijke verwijzersonderzoeken.

Rijndam Revalidatie heeft ZorgfocuZ ingeschakeld om een digitaal verwijzersonderzoek uit te voeren. De samenwerking is uitstekend verlopen. ZorgfocuZ denkt goed mee en zet graag nog een stapje extra. Ook de communicatie verliep soepel en snel.

Maëlka van Huijstee – Manager Marketing & Communicatie Rijndam Revalidatie

Verwijzersonderzoek door ZorgfocuZ

Wij hebben een goed werkende aanpak, waarmee u de volgende vragen voor uw organisatie kunt beantwoorden:

  • Kennen alle huisartsen, POH’ers en medisch specialisten uit uw verzorgingsgebied uw organisatie?
  • Als ze u kennen, kennen ze dan ook uw aanbod?
  • Heeft u zicht in wat het verwijsgedrag beïnvloedt?
  • Weet u welke online verwijssystemen (zoals Zorgspoor, Zorgdomein of Point) de verwijzers in uw regio gebruiken?
  • Heeft u exact in beeld naar welke zorgaanbieders (of substituutaanbieders!) verwijzers nog meer verwijzen en waarom?

Zomaar een aantal vragen waarop wij u met onze onderzoeken antwoord kunnen geven. Bij het doen van onderzoek onder verwijzers vormt de wijze waarop ze benaderd worden een cruciale rol bij het wel of niet slagen van dit onderzoek. Verwijzers hebben over het algemeen zeer weinig tijd om deel te nemen aan onderzoek, terwijl ze ook nog eens veel verzoeken krijgen om deel te nemen aan dergelijke onderzoeken. Echter, met de juiste aanpak en een aantal slimmigheden in de opzet van het onderzoek is het toch heel goed mogelijk om mooie responsaantallen te realiseren. Hoe wij dit doen? Dat leggen wij u graag uit in een persoonlijk gesprek.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over verwijzersonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.