Pulse meting

Tijdens een pulse meting staan één of enkele thema’s centraal die aan alle of een specifiek deel van de medewerkers wordt voorgelegd. Een compact onderzoek kan de oplossing zijn om zeer gericht informatie over een bepaald thema op te halen, bijvoorbeeld als er concrete verbeterambities zijn op het gebied van interne communicatie, onderlinge samenwerking of arbeidsomstandigheden. Of als er signalen zijn dat er iets speelt op het gebied van sociale veiligheid (omgang met agressie / geweld / ongewenst gedrag)/ psychosociale arbeidsbelasting (PSA).

Realtime inzicht in resultaten pulse meting(en)

Een pulse meting heeft qua methode veel eigenschappen van een medewerkersonderzoek op basis van continu meten, doordat we ervaringen, wensen en percepties van medewerkers aan de hand van een korte vragenlijst op meerdere momenten per jaar peilen.

De tussentijdse resultaten van een pulse meting rapporteren wij in ons online dashboard. U heeft daardoor altijd realtime inzicht in de resultaten, die u daarmee bovendien gemakkelijk en snel bij de hand heeft. We kunnen uiteraard rapporteren op diverse organisatieniveaus, zodat we u de juiste handvatten geven om gericht te werken aan verbeteringen op organisatie-, afdelings- en teamniveau.

Vanaf het begin hebben wij duidelijke informatie over de werkwijze van ZorgfocuZ gekregen en de samenwerking daarna ging erg fijn. Ik denk hierbij vooral aan het samen opstellen van de vragenlijst en de tussentijdse signalering richting medewerkers over het nog in te vullen onderzoek. Ook belangrijk, de rapportages van ZorgfocuZ zijn helder en concreet.

Titia Weistra – P&O Adviseur Isis Kraamzorg

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over pulse metingen, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461 (kantoor Groningen) of 030 – 20 74 269 (kantoor Utrecht).