Onderzoek Sociale veiligheid / Grensoverschrijdend gedrag

Sociale veiligheid gaat over ongewenst en grensoverschrijdend gedrag dat medewerkers kunnen ervaren. Dat kan vanuit leidinggevenden en collega’s zijn (pesten, schelden, bedreigen, intimideren), maar ook van cliënten en hun omgeving (het cliëntsysteem). Zorgorganisaties die thuiszorg bieden hebben bijvoorbeeld veel personeel dat in thuissituaties terecht komt, en daar te maken kunnen krijgen met verbale en fysieke agressie. Maar ook kan er van ongewenst gedrag sprake zijn in een meer intramurale setting. Wij ondersteunen zorgorganisaties met het doen van onderzoek naar sociale veiligheid / grensoverschrijdend gedrag, discriminatie, agressie en geweld.

Vragenlijst voor onderzoek sociale veiligheid en grensoverschrijdend gedrag

Vragen die bij onderzoek naar de ervaren sociale veiligheid en grensoverschrijdend gedrag aan bod kunnen komen zijn:

  • Hoe vaak komt het voor? Neemt het toe?
  • Welke vormen komen er voor en wat is de beleefde impact daarvan?
  • Weet men dat men terecht kan bij een vertrouwenspersoon?
  • Wat weerhoudt mensen daar eventueel van?

ZorgfocuZ bleek voor ons de ideale onderzoekspartner. Het is echt maatwerk geweest waarbij we gedurende het traject steeds goed met elkaar afstemden. Er was een goede voorbereiding om helder te krijgen waar we precies mee geholpen zouden zijn en gedurende het project hebben we de samenwerking met ZorgfocuZ als zeer prettig ervaren. De resultaten van het onderzoek leverde concrete oplossingen op!

Daniëlle Legters – Ambtelijk secretaris OR Sensire

Op basis van onze ervaringsprojecten beschikken wij over actuele en bewezen succesvolle onderzoeksmethoden, onderzoeksaanpakken en onder meer verschillende soorten vragenlijsten met thema’s zoals sociale veiligheid, grensoverschrijdend gedrag, ongewenst gedrag, discriminatie, agressie en geweld. Wij kunnen een apart onderzoek naar sociale veiligheid voor u uitvoeren, het is uiteraard ook mogelijk om dit te combineren met een breder medewerkersonderzoek.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over onderzoek naar sociale veiligheid in de zorg, onderzoek naar grensoverschrijdend in de zorg, onze aanpak van zo’n onderzoek of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp  en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.