Corona impactmeting

Iedereen is inmiddels doordrongen van de ernst van de coronacrisis en de impact van COVID-19 op onze maatschappij. Veel bedrijven houden zich aan de getroffen maatregelen, zoals vanuit huis werken en de 1,5 meter maatregel. In de zorg (en met name de verpleeghuiszorg) is dit echter niet mogelijk. Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben zorgorganisaties veel veranderingen doorgevoerd in de manier van werken. Dit heeft een grote impact op het verzorgend personeel in verpleeghuizen. Om goed in beeld te krijgen hoe de medewerkers van zorgorganisaties de impact ervaren, hebben wij een corona impactmeting ontwikkeld.

Actuele thema’s corona

Naast de praktische veranderingen op de werkvloer heeft COVID-19 ook gevolgen voor de psychische gezondheid van zorgmedewerkers. Er kunnen gevoelens van onzekerheid en angst ontstaan. Ook zijn er door de beperkte bezoekmogelijkheden geluiden van meer onbegrepen gedrag bij bewoners. Ondanks de beperkingen doen zorgmedewerkers hun uiterste best om bewoners juist nu de beste zorg te bieden. Maar hoe gaan medewerkers hiermee om? Vinden ze dat ze voldoende beschermingsmiddelen tot hun beschikking hebben? Wordt er voldoende naar hen geluisterd en worden ze betrokken bij genomen maatregelen? Kunnen ze op bepaalde manieren beter worden ondersteund? Etc.

Wij hebben een vragenlijst ontwikkeld die ingaat op al deze actuele thema’s en vragen over corona en de maatregelen hieromtrent. Denk hierbij aan thema’s zoals:

  1. Duurzame inzetbaarheid
  2. Veiligheid
  3. Communicatie
  4. Onderlinge samenwerking

De vragenlijst dient ter inspiratie en kan al naar gelang de behoefte worden aangepast op basis van uw informatiebehoefte. De corona impact meting kan als solitair onderzoek worden uitgevoerd of in combinatie met een breder medewerkerstevredenheidsonderzoek.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over de corona impactmeting, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.