ZorgfocuZ werkt samen met een aantal partners op diverse fronten:

  • Allereerst werken we vanzelfsprekend veel samen met de Rijksuniversiteit Groningen, met name met de Vakgroep Sociologie die aan de wieg stond van ZorgfocuZ. Maar ook met andere onderdelen van de RUG werken we plezierig samen en wisselen we kennis uit, bijvoorbeeld met de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.
  • Naast de Rijksuniversiteit Groningen werken we ook samen met de Hanzehogeschool Groningen. Op deze ‘University of Applied Sciences’ worden studenten opgeleid om in managementfuncties in de zorg-/welzijnssector aan het werk te gaan. ZorgfocuZ heeft bijvoorbeeld een actieve rol in de minor Zorgmarketing, waarin studenten alles leren over onderzoeken en organisatiestrategieën in de zorg.
  • Met meer dan 270 aangesloten organisaties, samen goed voor ongeveer 65.000 fte, vertegenwoordigt ZorgpleinNoord ruim 85% van de zorg- en ongeveer de helft van de welzijnssector in Noord-Nederland (Groningen, Friesland en Drenthe). ZorgpleinNoord is hiermee het grootste werkgeversverband in zorg en welzijn in Noord-Nederland. ZorgpleinNoord heeft zich samen met 14 andere regionale arbeidsmarktorganisaties verenigd in RegioPlus. ZorgfocuZ is de vaste onderzoekspartner van ZorgpleinNoord.
  • ZorgfocuZ heeft veel aandacht voor het belang van de cliënt. Om deze focus kracht bij te zetten, zijn wij sinds de start van onze organisatie een samenwerking aangegaan met Zorgbelang (belangenbehartiger cliënten in zorg en welzijn). Onderzoeken met oog voor de cliënten is waar wij voor staan.

Daarnaast werken we veel samen met ons zusterbedrijf Onderzoekbureau Enneüs, dat zich met onderzoek en advies richt op andere branches in het sociaal-maatschappelijke speelveld. Wij staan altijd open voor eventuele nieuwe partnerships, waarbij de synergiegedachte altijd centraal moet staan.