Onderzoeksbureaus leveren zelf waarderingen aan bij ZorgkaartNederland

19 januari 2020
onderzoeksbureau ZorgkaartNederland

Steeds vaker vragen zorgaanbieders en zorgverleners aan hun patiënten om een waardering achter te laten op ZorgkaartNederland. Het is ook mogelijk om een onderzoeksbureau zoals ZorgfocuZ hiervoor in te schakelen. ZorgfocuZ is een geselecteerd onderzoeksbureau voor ZorgkaartNederland om waarderingen voor ZorgkaartNederland voor zorgaanbieders te kunnen verzamelen. Sinds dit jaar kunnen onderzoeksbureaus ook complete eigen metingen uitvoeren en uploaden naar ZorgkaartNederland. De PREM Wijkverpleging had begin dit jaar de primeur. Wij hebben aan de hand van een zogenaamde API-koppeling de resultaten van al onze onderzoeken in het kader van de PREM Wijkverpleging automatisch aangeleverd als waardering bij ZorgkaartNederland. Hiermee hebben wij meer dan 100 thuiszorgorganisaties voorzien in het vergaren van waarderingen.

Ervaringen van anderen

Mensen zoeken steeds vaker zelf een zorgaanbieder of zorgverlener die bij hen past. Ook als ze verwezen worden naar een zorgaanbieder, kijken zij vaak eerst naar de ervaringen of waarderingen van anderen. ZorgkaartNederland is met zo’n 1 miljoen bezoekers per maand dan ook de grootste zorg-ervaringssite.

Zorgaanbieders kunnen zelf cliënten uitnodigen om waarderingen achter te laten op de website van ZorgkaartNederland. Ook is het mogelijk om onderzoeksbureaus hiervoor in te schakelen. Wij zijn als onderzoeksbureau door ZorgkaartNederland geselecteerd om waarderingen te verzamelen via alle denkbare methoden zoals online, schriftelijk, face-to-face en telefonisch onderzoek.

Geverifieerde waarderingen

Steeds meer van die waarderingen op ZorgkaartNederland krijgen een groen vinkje mee, wat aangeeft dat het ‘geverifieerde waarderingen’ zijn. Dit betekent dat de afzender van de waardering aantoonbaar zorg heeft afgenomen bij de betreffende zorgaanbieder. Zorgaanbieders kunnen onderzoeksbureaus zoals ZorgfocuZ inschakelen om via bel- en interviewteams cliënten te ondervragen over hun ervaringen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over waarderingen verzamelen op ZorgkaartNederland, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega’s Martin Bloem of Maartje Koops en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Delen via: