Vacature – Onderzoeker/projectleider binnen de zorgsector en het sociaal domein

Is onderzoek doen onder diverse doelgroepen binnen de zorgsector of het Sociaal Domein iets voor jou? Vind je het leuk om met de klant om tafel te gaan en samen het onderzoek vorm te geven? Haal je plezier uit het werken met getallen? Werk je graag aan meerdere projecten tegelijk, maar raak je nooit het overzicht kwijt? Dan is de functie van onderzoeker/projectleider bij ZorgfocuZ echt iets voor jou!

Over ZorgfocuZ

ZorgfocuZ is het Nr. 1 onderzoeksbureau in de zorg- en welzijnssector en gelieerd aan de vakgroep Sociologie van de Rijksuniversiteit Groningen. Wij werken met name veel samen met gemeenten en andere overheidsinstanties. Daarnaast ook met organisaties in de ouderenzorg, jeugdzorg, GGZ, en ziekenhuis- of spoedzorg.

Wij doen onderzoek onder allerlei belanghebbenden in de zorg- en welzijnssector en het sociaal maatschappelijk veld zoals cliënten, patiënten, medewerkers, verwijzers (b.v. huisartsen) en mantelzorgers.

Methoden van dataverzameling die wij veelvuldig toepassen zijn vragenlijstonderzoek (schriftelijk, online en telefonisch), interviews (telefonisch en op locatie) en document- en data-analyse.

Wij zijn een groeiend bureau bestaande uit een vaste groep van circa 32 relatief jonge en ambitieuze mensen. Wij bewijzen iedere dag weer dat onderzoek doen niet saai is!

Over de vacature onderzoeker/projectleider

Als onderzoeker/projectleider binnen de zorgsector of het Sociaal Domein voer je zelf onderzoek uit. Je begeleidt diverse onderzoeken tegelijkertijd en zorgt ervoor dat de onderzoeken volgens planning verlopen. Hier sta je niet alleen voor! Samen met collega’s binnen Team Dataverzameling en Rapportage zorgen we ervoor dat alle onderzoeken op een juiste wijze uitgezet worden. Affiniteit en ervaring met onderzoek binnen de zorgsector of het Sociaal Domein is een pré. Voor deze vacature zijn we specifiek op zoek naar iemand die het leuk vindt om projectleider te zijn van onderzoeken die we uitvoeren voor verschillende zorginstellingen (denk hierbij aan inwoners die thuiszorg ontvangen of die in een verpleeg- of verzorgingstehuis wonen) of gemeenten (dan gaat het vaak om inwoners die ondersteuning ontvangen vanuit de Wmo, Jeugdwet of Participatie Wet). Afhankelijk van je affiniteit en interesse kun je je specialiseren in één of beide sectoren.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het hebben van klantcontact, het afstemmen van onderzoeksvragen, het opmaken van verzendingen (voor de uitnodigingsbrieven), het opstellen en uitzetten van vragenlijsten of het organiseren en uitvoeren van interviews, het analyseren van onderzoeksdata, het opstellen van rapportages, het meedenken over verbeteradviezen, én het bewaken van overzicht.

Binnen ZorgfocuZ sta je nooit stil. Je krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen waarbij we aan de hand van je eigen wensen en capaciteiten samen met jou een carrièrepad uitstippelen.

Wij zoeken een nieuwe collega, met vestiging naar keuze: Groningen of Utrecht. Het betreft een functie voor 32-36 uren per week.

Wat bieden wij?

 • Een marktconform startsalaris tussen 2400 en 3200 euro (juniorschaal), afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Persoonlijke begeleiding;
 • Een fantastische pool aan collega’s;
 • Een fijne werkplek thuis en op kantoor (met goede koffie);
 • 30 vakantiedagen (o.b.v. fulltime dienstverband) en 8% vakantietoeslag;
 • Deelname aan een pensioenregeling met bijdrage van de werkgever;
 • Een aantrekkelijke sportregeling, beschikbaar bij diverse locaties in de stad.

Wat verwachten wij van jou

 • Pré: Je hebt tenminste een jaar werkervaring, bij voorkeur in het sociaal domein of het onderzoeksterrein;
 • Je hebt een hbo- of wo-opleidingsachtergrond in sociaal- of economisch-wetenschappelijke hoek (bijvoorbeeld psychologie, bedrijfskunde, sociologie, sociale wetenschappen);
 • Pré: Je hebt kennis van en/of gewerkt met SPSS en/of R;
 • Je hebt goede kennis van MS Office, met name Excel;
 • Je kunt goed overzicht bewaren, werkt georganiseerd, secuur en hebt oog voor detail;
 • Je vindt het leuk om contact te zoeken en onderhouden met de klant;
 • Je bent flexibel en kunt snel schakelen;
 • Je bent leergierig, oplettend en pikt nieuwe taken gemakkelijk op;
 • …en niet onbelangrijk, je hebt gevoel voor humor.

Interesse?

Neem bij interesse contact op met Else van Dijk en Jet van der Meer via sollicitatie@zorgfocuz.nl en stuur een korte motivatie en je (LinkedIn-)cv door. Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je eventueel ook bellen naar het algemene nummer van kantoor 050 – 82 00 461 en vragen naar Else of Jet. De sluitingsdatum van deze vacature is 14 juli 2022, de gesprekken vinden hoogstwaarschijnlijk plaats op dinsdag 19 juli 2022 en een eventueel assessment op dinsdag 26 juli 2022, alle op locatie bij onze vestiging in Groningen of via videobellen.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten