Locatieonderzoek: we gaan letterlijk ‘het veld’ in

Veel van het veldwerk dat wij als onderzoeksbureau in zorg, welzijn en sociaal domein doen, vindt plaats buiten onze eigen kantooromgeving. Onze onderzoekers zijn letterlijk veel op pad om onderzoek uit te voeren op locatie (locatieonderzoek). Bijvoorbeeld bij zorginstellingen, in buurtcentra of ziekenhuizen. Onze interviewers nemen in dit geval bij bijvoorbeeld cliënten en/of burgers vragenlijsten af met behulp van een tablet.

Hiervoor is de zelf ontwikkelde software om vragenlijsten af te nemen uitermate geschikt, al kiezen wij er soms ook voor (in samenspraak met de opdrachtgever) om ‘gewoon’ nog op schrift te werken. Vooral bij oudere doelgroepen merken we dat zij dat een prettigere manier vinden van waarop een gesprek plaatsvindt. Want één ding staat voorop: onderzoek met oog, waardering en respect voor cliënten. Omdat het vaak kwetsbare mensen betreft die over een emotioneel gevoelig onderwerp gevoelens, ervaringen en meningen moeten uiten is een vertrouwd gesprek van groot belang.

Wilt u meer weten over onze aanpak? Neem dan gerust contact met ons op. In een oriënterend gesprek kunnen we u op basis van uw wensen en behoeften de mogelijkheden concreter toelichten.

Vraag direct een offerte aan


Uw contactpersoon

Martin Bloem

(050) 82 00 461
m.bloem@zorgfocuz.nl