Marline Wierenga, MSc.

Onderzoeker

Marline is onderzoeker en onderzoeksleider bij ZorgfocuZ en verantwoordelijk voor het uitvoeren van kwantitatieve onderzoeken en betrokken bij het opzetten, coördineren en uitvoeren van maatwerkonderzoeksopdrachten. 

Expertises

Marline is onderzoeker bij ZorgfocuZ en houdt zich bezig diverse onderzoeksprojecten voor grote zorgorganisaties (o.a. ziekenhuizen, zorggroepen voor ouderen- en gehandicaptenzorg) en gemeenten. Marline is als onderzoeksleider eerste aanspreekpunt voor klanten. Daarnaast is Marline verantwoordelijk voor het opstellen van vragenlijsten, coördinatie van de dataverzameling en het opstellen van rapportages. Ook maakt zij onderdeel uit van ons team aan interviewers. 

Marline aan het woord

Mijn achtergrond ligt in de gedragswetenschappen: Sociologie (master) en de Pedagogische Academie (PABO). Ik ben breed georiënteerd op en geïnteresseerd in sociale vraagstukken. Hoe gedragen mensen zich en welke situaties brengt dit met zich mee? Hiervoor zoek ik graag naar verklaringen en oplossingen.

Met mijn klanten ga ik graag het gesprek aan om nauwkeurig in beeld te brengen wat het vraagstuk is en welke informatiebehoefte er ligt. Door goed te luisteren en samen te werken kunnen er door middel van onderzoek optimale verbeteringen en oplossingen worden gezocht. Het motiveert mij om met mijn werk maatschappelijk bij te kunnen dragen.

Onderzoek doen kan mooie oplossingen aanreiken voor interne vraagstukken of problemen of gewoon eens een interessante inzage krijgen in een bepaalde doelgroep of gedrag. Het vertalen van onderzoeksdata naar een goed leesbare rapportage voor mijn klanten vind ik lonend werk.  Zij kunnen hierdoor weer verder aan de slag kunnen om hun eigen werk te optimaliseren.

De dagelijkse diversiteit en het brede scala aan onderwerpen is wat het werken bij ZorgfocuZ voor mij zo boeiend maakt. Het biedt telkens weer wat nieuws, wat ik met veel nieuwsgierigheid zal uitzoeken.

Buiten mijn werk ben ik even nieuwsgierig van aard. Ik houd van nieuwe dingen ondernemen en over nieuwe onderwerpen lezen. Nieuwe dingen eten en naar nieuwe bestemmingen gaan vind ik fantastisch. Muziek luisteren, zingen, saxofoon spelen en sporten doe ik graag. In een notendop: Actief en energiek leven, met veel positiviteit!

Opleidingen

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten