Marline Wierenga, MSc.

Onderzoeker

Marline is onderzoeker bij ZorgfocuZ en verantwoordelijk voor het uitvoeren van kwantitatieve onderzoeken.

Expertises

Marline is onderzoeker bij ZorgfocuZ en houd zich bezig diverse onderzoeksprojecten voor zorgorganisaties en gemeenten. Marline is als onderzoeksleider eerste aanspreekpunt voor klanten. Daarnaast is Marline verantwoordelijk voor het opstellen van vragenlijsten, coördinatie van de dataverzameling en het opstellen van rapportages. Ook maakt zij onderdeel uit van ons team aan interviewers. 

Marline aan het woord

Mijn achtergrond ligt in de gedragswetenschappen, Sociologie en de Pedagogische Academie. Ik ben breed georiënteerd op en geïnteresseerd in sociale vraagstukken. Hoe gedragen mensen zich en welke situaties brengt dit met zich mee? Hiervoor zoek ik graag naar verklaringen en oplossingen.

Met de klant ga ik graag het gesprek aan om nauwkeurig in beeld te brengen wat het vraagstuk is en welke informatiebehoefte er ligt. Door goed te luisteren en samen te werken kunnen er optimale verbeteringen en oplossingen worden gezocht.

In mijn werk vind ik het belangrijk om maatschappelijk bij te dragen. Door middel van onderzoek, kan je een passende oplossing zoeken voor interne vraagstukken of problemen of gewoon eens een interessante inzage krijgen in een bepaalde doelgroep. Het vertalen van de gevonden onderzoeksdata naar een goed leesbare rapportage voor een opdrachtgever vind ik lonend werk. Zij kunnen hierdoor weer verder aan de slag kunnen om hun werk te optimaliseren.

De dagelijkse diversiteit en het brede scala aan onderwerpen is hetgeen wat het werken bij ZorgfocuZ voor mij zo boeiend maakt. Het biedt telkens weer wat nieuws, wat ik met veel nieuwsgierigheid met uitzoeken.

Buiten mijn werk ben ik even nieuwsgierig van aard. Ik houd van nieuwe dingen ondernemen en over nieuwe onderwerpen lezen. Ook zeker nieuwe dingen eten en naar nieuwe bestemmingen gaan vind ik fantastisch. Muziek luisteren, zingen, saxofoon spelen en sporten doe ik graag. In een notendop: Actief en energiek leven, met veel positiviteit!

Opleidingen

  • Master Sociologie | Criminaliteit en Veiligheid | Rijksuniversiteit Groningen

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten