Maartje Koops, MSc

Onderzoeker / Vertrouwenspersoon

Maartje is onderzoeker bij ZorgfocuZ en verantwoordelijk voor het uitvoeren van kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeken.

Expertises

Maartje houdt zich bij ZorgfocuZ bezig met de uitvoering van diverse onderzoeken voor organisaties in zorgsector. De afgelopen jaren heeft ze zich onder meer gespecialiseerd in het doen van onderzoek in de verpleging, verzorging en thuiszorg. Maartje is tevens coördinator van al onze PREM Wijkverpleging onderzoeken en de onderzoeken die wij doen in het kader van ZorgkaartNederland. Maartje heeft zich de afgelopen jaren verder doorontwikkeld op het gebied van kwalitatief onderzoek. Maartje is zelf inzetbaar als interviewer en coördineert ons team van interviewers.

Maartje aan het woord

Als onderzoeker moet je van nature een grote dosis nieuwsgierigheid hebben. Als socioloog/antropoloog moet je naast de nieuwsgierigheid ook een oprechte interesse hebben in de belevingen, ervaringen en ideeën van je onderzoeksdoelgroep en de context waarbinnen je onderzoek plaatsvindt. De afwisseling die ik in mijn projecten tegenkom, wat betreft diversiteit aan onderzoeksvragen, werkvelden en doelgroepen, maakt dat ik het werk bij ZorgfocuZ nog net zo enerverend vind als op mijn eerste dag.

Projecten

Hieronder staat een aantal projecten waarbij Maartje recentelijk betrokken is geweest.

ZINN: Cliënten- en medewerkersonderzoek incl. koppelingsrapport
Een cliënten- en medewerkersonderzoek inclusief koppelingsrapport. 

Koninklijke Visio: grootschalig behoefte onderzoek in kader van eHealth programma
Een grootschalig behoefteonderzoek in kader van eHealth programma.

ZIENN Het Kopland: Cliëntervaringsonderzoek maatschappelijke opvang
Een cliëntervaringsonderzoek naar maatschappelijke opvang.

Opleidingen

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten