Lola Hoksbergen

Onderzoeker

Lola is onderzoeker bij ZorgfocuZ en voornamelijk betrokken bij Team Dataverzameling. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor de uitvoering van verschillende onderzoeken in de zorg en het sociaal domein.

Expertises

Lola is betrokken bij diverse onderzoeksprojecten voor zorgorganisaties en gemeenten. Ze is verantwoordelijk voor het opstellen van vragenlijsten, coördinatie van de dataverzameling en het opstellen van rapportages. Lola is flexibel en weet waar de prioriteiten liggen.

Lola aan het woord

Met een achtergrond in de sociologie ben ik helemaal op mijn plek bij ZorgfocuZ. Maatschappelijke vraagstukken vertalen in een bijpassend onderzoek is steeds weer een leuke uitdaging. Samen met de klant sparren over de opzet en uitvoering van het onderzoek vind ik een van de leukste dingen aan mijn werk. Ik ben optimistisch, gedreven en kritisch. Dat zijn de eigenschappen die ik iedere dag mag benutten in mijn werk bij ZorgfocuZ. Geen dag is hetzelfde en uitdagingen liggen overal.

Mijn collega’s en ik zorgen ervoor dat de uitvoering en werkwijze van ieder onderzoek zo goed mogelijk zijn afgestemd op de wensen en behoeften van de klant. De combinatie van klantcontact en de samenwerking met collega’s geeft mij heel veel energie! Wat een geluk dat ik dan ook nog eens in een heel gezellig team mag werken.

Om de werkweek achter me te laten vind ik het heerlijk om in het weekend een mooie hardlooproute uit te zoeken en Groningen/Friesland te verkennen. Verder ben ik een (mooi weer) wielrenner en geniet ik na het sporten het liefst van een koud biertje.

Projecten

Gemeente Nijmegen: Cliëntervaringsonderzoeken Wmo & Jeugdwet

Wij hebben in het jaar 2020 de continu metingen voor de gemeente Nijmegen uitgevoerd. Het gaat om zowel Wmo als Jeugdwet. Door zoveel mogelijk synergie na te streven bij verschillende gemeenten, kunnen de resultaten per gemeente vergeleken worden.

Wijzelf: Moeder aan de Lijn

Naar aanleiding van de indrukwekkende documentaire ‘Moeder aan de Lijn’ zijn er door het hele land meet-ups georganiseerd. In samenwerking met Wijzelf hebben wij in het jaar 2020 de eer gehad om de aanwezige mantelzorgers te bevragen naar de impact van de meet-ups. De impact en waardering van de meet-ups bleek onverminderd groot. Door het evaluatieonderzoek kwamen enkele verbeterpunten naar voren waarmee de meet-ups gaandeweg zijn doorontwikkeld.

Wijzelf moeder aan de lijn

Opleidingen

  • Master Sociologie – Rijksuniversiteit Groningen
  • Gezondheidsmanagement – Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten