Loes de Rouw

Operational Research Assistant

Loes de Rouw maakt deel uit van het team Operational Research Assistants bij ZorgfocuZ. Loes houdt zich met name bezig met dataverwerking, het beheren van de helpdesk, het afnemen van interviews op locatie en het ondersteunen van andere uitvoerende werkzaamheden.

Loes aan het woord

Hoi! Ik ben Loes, masterstudent Architectuur- en Stedenbouwgeschiedenis aan de RuG. In eerste instantie zou je niet denken dat mijn opleiding heel relevant is voor mijn werk bij ZorgfocuZ. Toch merk ik regelmatig dat er raakvlakken zijn. Mijn interesse ligt namelijk vooral bij sociaal-ruimtelijke dynamieken binnen steden, kort gezegd: hoe bewegen mensen zich door een stad? Dit gaat natuurlijk over thema’s die tijdens mijn opleiding aan bod gekomen zijn, maar die zeker ook kunnen raken aan onderzoeken binnen het sociaal domein van ZorgfocuZ. Als ORA’s zijn we betrokken bij veel verschillende soorten onderzoeken. Soms zijn dit thema’s waar ik nog niet bekend mee was, soms past het helemaal in m’n straatje. Deze afwisseling vind ik leuk!

Tot slot nog iets over mij: ik hou erg van vintage design – mooie spullen zeg maar. In mijn vrije tijd ben ik dan ook regelmatig op Marktplaats of in de kringloop te vinden!

Opleidingen

Master Architectuur- en Stedenbouwgeschiedenis | Rijksuniversiteit Groningen

Operational Research Assistants

Operational Research Asssistants zijn een belangrijke schakel in het onderzoeksproces: zij ondersteunen de onderzoekers bij verschillende uitvoerende taken. Dit doen ze door binnengekomen data te sorteren en verwerken, de binnengekomen vragen van deelnemers op de helpdesk te beantwoorden en door interviews af te nemen. Dit zijn zowel telefonische interviews als interviews op locatie (bijvoorbeeld bij zorginstellingen of het afnemen van straatenquêtes). 

Het is als ORA belangrijk om affiniteit met onderzoek en het sociaal domein te hebben. Zo bestaat team ORA uit een flexibele poule van vijftien personen van voornamelijk studenten die een relevante studie gevolgd hebben. Denk hierbij aan sociologie, psychologie en andere studies met een sociaal-maatschappelijke invalshoek. 

Projecten

Hieronder staat een aantal projecten waar ORA’s recentelijk bij betrokken waren.

  • Zorgkaart Nederland
    Zorgkaart Nederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg. De website biedt informatie over organisaties zodat mensen een weloverwogen keuze voor een zorgaanbieder kunnen maken. Door actief waarderingen op te halen voor ZorgkaartNederland heeft uw organisatie altijd een actueel inzicht in hoe cliënten de zorg ervaren. Een van de manieren om actief waarderingen op te halen is door het afnemen van interviews op locatie. Onze ORA’s zijn speciaal getraind voor het afnemen van zowel telefonische als face-to-face interviews.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten