Jochem Duinhof, MSc.

Onderzoeker

Jochem is werkzaam als onderzoeker bij ZorgfocuZ. Hij is van origine socioloog, en heeft zich tijdens zijn studies verder verdiept in internationale betrekkingen en politicologie.

Expertises

Jochem heeft ruime ervaring binnen de gemeentelijke politiek, en weet hierdoor als geen ander hoe onderzoek gemeenten écht vooruit kan helpen. Jochem heeft van dichtbij gezien hoe het samenspel tussen college, gemeenteraad en ambtenaren eruitziet, en kan gemeenten hierdoor ondersteunen in het vinden van de juiste onderzoeksmethode voor een brede waaier aan vraagstukken. Binnen ZorgfocuZ werkt Jochem met name aan kwantitatieve onderzoeken, maar ook aan maatwerk opdrachten waarbij deskresearch en interviews gebruikt worden om tot de kern van het vraagstuk door te dringen.

In zijn opleidingen sociologie en internationale betrekkingen heeft Jochem veel kennis opgedaan over statistiek, het uitvoeren van betrouwbaar onderzoek en de werking van (lokale) overheden. Deze kennis komt goed van pas bij het ondersteunen van onze opdrachtgevers.

Jochem aan het woord

Politiek is iets dat mij al van jongs af aan interesseert. Ik ben dan ook relatief snel politiek actief geworden, zo rond mijn 18e levensjaar. In de gemeente Groningen heb ik gezien hoe belangrijk een sterke onderbouwing van beleid is, en hoe lastig het soms is om beleid te baseren op gedegen feiten en onderzoek. In mijn opleiding sociologie heb ik geleerd hoe beleid betrouwbaar en effectief gemeten kan worden, en hoe onderzoek een bijdrage kan leveren aan de praktijk van alledag. Ik heb er dan ook elke dag weer veel plezier in om gemeenten en andere opdrachtgevers bij te staan met goed onderzoek dat een bijdrage levert aan betrouwbaar en effectief beleid.

Opleidingen

  • Master Sociologie | Politiek, Maatschappij & Beleid | Rijksuniversiteit Groningen
  • Master Internationale Betrekkingen | Rijksuniversiteit Groningen
  • Bachelor Sociologie | Rijksuniversiteit Groningen

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten