Jaou Chateau, MA

Onderzoeker / Communicatieadviseur / Grafisch vormgever

Jaou is als onderzoeker bij ZorgfocuZ onder meer verantwoordelijk voor het opzetten, overzien en uitvoeren van (kwalitatieve) maatwerkonderzoeken. Daarnaast is hij werkzaam als onze communicatieadviseur en verantwoordelijk voor de grafische vormgeving van interne en externe stukken.

Expertises

Jaou houdt zich als projectleider bij ZorgfocuZ hoofdzakelijk bezig met onderzoekstrajecten binnen het sociaal domein en met beleids-, draagvlak-, behoefte-, doelgroepen- en imago-onderzoek. Vanuit zijn achtergrond als communicatiewetenschapper is hij tevens betrokken bij vraagstukken op het gebied van informatievoorziening, communicatie en (burger)participatie, en werkt hij aan de grafische vormgeving en inhoudelijke ontwikkeling van interne producten. Naast deze functies is Jaou betrokken als begeleider van nieuwe medewerkers en stagiaires.

Jaou aan het woord

In mijn werk bij ZorgfocuZ streef ik ernaar om onderzoek niet alleen voor, maar vooral ook mét de klant te doen. Dat zal wel met mijn communicatieachtergrond te maken hebben. Op die manier ontstaan naar mijn idee adviezen en handreikingen waar de klant ook echt mee aan de slag kan. Dat vind ik erg belangrijk.

Hoewel de projecten waar ik aan werk altijd interessant, leerzaam en uitdagend zijn, haal ik mijn werkplezier vooral uit de samenwerking en het contact met mijn collega’s. Dat we op kantoor zulke lekkere koffie hebben, is natuurlijk een mooie bijkomstigheid!

Projecten

Hieronder staat een aantal projecten waarbij Jaou recentelijk betrokken is geweest.

De Baalderborg Groep
Projectleider bij marktonderzoek onder (potentiële) zorgvragers, begeleiders, zakelijke relaties en medewerkers binnen de gehandicaptenzorg

De Nederlandse Transplantatiestichting
Projectleider bij onderzoek naar de communicatie met medisch professionals

Federatie van Gezondheidszorgpryschologen en Psychotherapeuten (FGzPt)
Projectleider bij evaluatie van het digitale registratiesysteem

Rekenkamercommissie Het Hogeland
Onderzoeker bij rekenkameronderzoek naar de doelmatig- en doeltreffendheid van de jeugdzorg

Rekenkamercommissie WVOLV
Onderzoeker bij rekenkameronderzoek naar de informatievoorziening omtrent jeugdhulp

Opleidingen

  • Bachelor Communicatie-en Informatiewetenschappen (met een minor Filmwetenschap) | Rijksuniversiteit Groningen
  • Master Communicatiekunde | Rijksuniversiteit Groningen

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten