Drs. Friedeke Hendriks

Interviewer

Friedeke Hendriks is als interviewer werkzaam bij onderzoeksbureau ZorgfocuZ. Friedeke is onder andere betrokken bij de interviews voor Zorgkaart Nederland.

Expertises

Friedeke is een ervaren arbeids- en organisatiepsycholoog en heeft zich in haar loopbaan als zelfstandig adviseur met name beziggehouden met vraagstukken die lagen op het gebied van werkbeleving en onderlinge werkverhoudingen. Haar interviewstijl is ‘waarderend interviewen’, afkomstig uit de ‘appreciative inquiry’ (AI). Kortgezegd vraagt de interviewer daarbij naar dat wat er te waarderen is, door te vragen naar wat er goed gaat, te luisteren en vooral door te vragen naar specifieke voorbeelden en concrete ervaringen. Zij tracht steeds een prettige interviewsfeer te scheppen waarin mensen zich op hun gemak voelen en het echte verhaal op tafel komt.

Friedeke aan het woord

Hej, ik ben Friedeke en ik houd me vooral bezig met het houden van interviews op locatie. Daardoor kom ik op de meest uiteenlopende plekken en bij de meest uiteenlopende organisaties in het hele land. Bijvoorbeeld in zorg- en wooncentra, dagbesteding, wijkcentra, scholen. Wat mij erg boeit is de mensen binnen het systeem. Het gaat in mijn werk echt om hún beleving. Hoe ervaren zij de zorg, de faciliteiten, is er sprake van persoonlijke aandacht en betrokkenheid door het personeel. Erg leuk is het om daarbij samen te mogen werken met een diverse club collega’s: zowel met de onderzoekers als met de collega-interviewers en de collega’s op kantoor. De open en collegiale sfeer waardeer ik erg! Met elkaar kun je zo een goed resultaat neerzetten. Dat geeft voldoening. Een plezier om hier te mogen werken!

Daarnaast ben ik een enthousiast zeiler, wandelaar, Scandinavië-fan en fan van onze twee kinderen. Ik help graag klussen bij onze zoon en we gaan regelmatig naar Denemarken waar onze dochter woont.

Opleidingen

Doctoraal transculturele pedagogiek | Rijksuniversiteit Groningen (1987)

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten