Dr. Claire Kos

Onderzoeker / Adviseur

Claire is onderzoeker en adviseur bij ZorgfocuZ en betrokken bij het opzetten, coördineren en uitvoeren van maatwerkonderzoeksopdrachten. Claire is intern verantwoordelijk voor personeelszaken en het eerste aanspreekpunt voor onze medewerkers.

Expertise

Claire heeft psychologie gestudeerd en is gepromoveerd in de medische wetenschappen. Als onderzoeker en adviseur is Claire betrokken bij projecten waarbij een bepaalde mate van senioriteit is gevraagd. Denk hierbij aan onderzoeksopdrachten met een zekere mate van complexiteit of waarbij het onderzoek onder kwetsbare doelgroepen betreft (zoals bij mensen met een psychiatrische aandoening).

Claire aan het woord

Na jarenlang neurowetenschappelijk onderzoek te hebben gedaan naar (het verbeteren van) apathische klachten bij schizofrenie en het behalen van mijn doctorstitel, ben ik aan de slag gegaan bij ZorgfocuZ. Het is bijzonder om te zien hoe actief, betrokken en energiek iedereen is, waardoor er in korte tijd de meest interessante onderzoekstrajecten worden opgezet. Met de onderzoeksvaardigheden van toen en de betrokken klanten en een variëteit aan maatschappelijk relevante projecten van nu, zit ik helemaal op mijn plek!

Ik hou van mijn werk en ik hou van de tijd na mijn werk. Samen met mijn energieke horecaman en onze twee nog actievere lieve mini’s woon ik aan de rand van de stad. Fietsen in de Onlanden, bootcamp bij het Hoornse meer, yoga, en als het even kan wil ik graag weer squashen met vriendinnen. Verder houd ik van wijntjes, koffie en de krant, de zon en onze tuin, en van een heleboel gezelligheid!

Opleidingen

  • Research master | Cognitive neuropsychology (Cum Laude) | Vrije Universiteit Amsterdam
  • Master of Science (MSc.), Neuropsychologie | Rijksuniversiteit Groningen

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten