Brecht Zijlstra, MSc.

Onderzoeker

Brecht is onderzoeker en projectleider bij ZorgfocuZ en is verantwoordelijk voor het opzetten, leiden en uitvoeren van maatwerkonderzoeksopdrachten. Haar specialisme ligt in de medewerkersonderzoeken.

Expertises

Brecht heeft in 2013 de Master Sociale en Culture Antropologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam afgerond. Dit is een master waarin kwalitatief onderzoek centraal staat, gericht op het bestuderen van sociale processen vanuit het perspectief van de betrokkenen.  Na het afronden van deze master heeft Brecht voor een onderzoeksbureau in Amsterdam gewerkt, gericht op medewerkersonderzoeken. Daarna heeft Brecht enkele jaren als onderzoeker voor een MBO instelling gewerkt.

Door haar ervaring heeft Brecht veel ervaring in het van A tot Z opzetten van (medewerkers)onderzoeken voor diverse organisaties. Haar doel hierin is zorgen voor een breed gedragen onderzoek met resultaten waar de klant ook daadwerkelijk mee aan de slag kan gaan. Tijdens haar werkzaamheden als onderzoeker in het MBO heeft Brecht veel ervaring opgedaan in het uitvoeren van onderzoek onder (potentiële) studenten, alumni en andere stakeholders in het onderwijs. Deze onderzoeken waren gericht op het verkrijgen van inzichten in de kwaliteit van het onderwijs om daar vervolgens om te kunnen sturen. Daarnaast heeft Brecht ook ervaring in het uitvoeren van marktonderzoek middels deskresearch als onderdeel van bijvoorbeeld een macrodoelmatigheidsonderzoek.

Brecht aan het woord

‘Na het afronden van mijn master in Antropologie heb ik enige tijd als projectleider voor een zorginstelling gewerkt en daarna ben ik bij een onderzoeksbureau aan de slag gegaan als projectmanager. Hier heb ik mijn passie voor onderzoek doen (her)ontdekt. Ik vind het leuk om (samen met mijn klant) antwoorden te zoeken op hun vragen door middel van het opzetten van een goed onderzoek. Ik heb van nature een interesse in wat mensen beweegt en motiveert, vele onderwerpen hebben daarom ook mijn interesse. Tijdens mijn afstudeeronderzoek in Nepal bestudeerde ik arbeidsmigranten die naar het Midden Oosten gingen afreizen en hier doe ik onderzoek onder werkdrukbeleving binnen een zorginstelling of bestudeer ik de student-journey van toekomstige studenten. Alle onderzoeken voer ik met dezelfde passie en energie uit!

Opleidingen

  • Master Sociale en Culture Antropologie | Vrije Universiteit van Amsterdam
  • Bachelor Facility Management | Hanzehogeschool Groningen

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten