Alinde Vloo, MSc.

Onderzoeker

Alinde is werkzaam als onderzoeker bij ZorgfocuZ en is betrokken bij Team Dataverzameling.

Expertises

Alinde heeft de studie Econometrie afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hierna is ze als onderzoeker betrokken geraakt bij een project voor het opzetten en uitvoeren van een onderzoek naar de inzet van sneltesten om fysiek onderwijs, tijdens de coronacrisis, weer mogelijk te maken. Nu is Alinde als onderzoeker aan de slag gegaan bij ZorgfocuZ binnen het team Dataverzameling om zich bezig te houden met het verzamelen van data en het opstellen van rapportages. Ook is ze betrokken bij het R (programmeer) team om de efficiëntie van het analyseren van data te optimaliseren.

Alinde aan het woord

Met een achtergrond in de econometrie ben ik bij ZorgfocuZ een vreemde eend in de bijt. Waar ik me in mijn studie voornamelijk richtte op de verwerking en het analyseren van data waarbij het opstellen, schatten en interpreteren van econometrische modellen een grote rol spelen, heeft de verzameling van data nu een belangrijke rol in mijn dagelijkse werk gekregen.

Veel van mijn studiegenoten zag ik vertrekken naar banken en verzekeringsmaatschappijen, maar vanaf mijn eerste studiejaar was het mij al duidelijk dat ik die richting niet op zou gaan. Vooral het uitvoeren van (wetenschappelijke) onderzoeken in de zorg- en gezondheidssector wekken mijn interesse. Ik vind het daarom ook erg leuk om mijn affiniteit met cijfers en visuele weergave van data nu te kunnen toepassen in mijn interessegebied!

Vanaf mijn eerste sollicitatiegesprek voelde ik me gelijk op mijn plek bij ZorgfocuZ. De sfeer is goed en de communicatie is heel open. Iedereen staat altijd voor je klaar bij vragen.

Opleidingen

  • Master of Science (MSc.) Econometrics, Operations Research and Actuarial Studies (specialization Econometrics).

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten