Lunchwebinar NVRR: Offertes aanvragen, kan dat ook anders?

11 april 2024

Als onderzoeksbureau hebben wij op verschillende thema’s waardevolle samenwerkingen met rekenkamers door het hele land. Bij dergelijke samenwerkingen hechten wij waarde aan goede afstemming en verwachtingsmanagement. Dit begint al direct bij de offerte-uitvraag.

Offertetrajecten bij rekenkameronderzoek

De Nederlandse Vereniging van Rekenkamers & Rekenkamercommissies (NVRR) vangt signalen op dat rekenkamers vaak nul op rekest krijgen bij een offerteaanvraag. Een van de oorzaken hiervoor ligt in de grote tijdsinvestering die wordt gevraagd van onderzoeksbureaus die in concurrentie met meerdere andere bureaus tot een projectvoorstel moeten komen. Deze oorzaak wordt gesignaleerd door de NVRR, maar herkennen wij zelf ook als onderzoeksbureau. Daarom kijken verschillende rekenkamers naar een hernieuwde inrichting van offertetrajecten, waarbij bureaus eerst worden gevraagd om een pitch te geven. Vervolgens wordt slechts één bureau gevraagd om een offerte uit te brengen.

Lunchwebinar NVRR

Op donderdag 18 april lichten wij het perspectief van onderzoeksbureaus toe in een Lunchwebinar van de NVRR waarin ervaringen met offertetrajecten worden besproken. Wij kijken uit naar de kans om bij te dragen aan de landelijke discourse en mee te denken over ontwikkelingen op het gebied van rekenkameronderzoek!

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Meer weten over rekenkameronderzoek en onze ervaringen?
Bekijk de voorbeeldcases op onze website of neem vrijblijvend contact op.

Delen via: