Instrument voor portfoliobeslissingen

4 april 2014

Het maken van portfoliobeslissingen is een erg belangrijk onderdeel van het sterk op de kaart zetten van een zorgorganisatie. Hierbij spelen diverse variabelen een rol waarmee rekening gehouden moet worden. Denk daarbij een marktgroei en marktaantrekkelijkheid, maar ook aan de concurrentiepositie van een organisatie. Wat is de invloed en de wens van de zorgverzekeraar? Welke dreiging van nieuwe toetreders is er? En wat zeggen de financiële variabelen in termen van omzet en winstgetallen?

Bedrijfskundige modellen de basis voor portfolio-instrument
In de afgelopen periode hebben we voor een aantal Noordelijke zorgorganisaties (uit de revalidatiezorg en de jeugdzorg) een instrument ontwikkeld op basis van enkele bedrijfskundige modellen. Dit instrument is klaar om in de praktijk ingezet te worden binnen zorgorganisaties, ongeacht welke vorm van zorg. Door een systematische aanpak van het instrument wordt er stap voor stap toegewerkt naar door de organisatie gedragen portfoliokeuzes waarin alle sleutelfiguren uit de organisatie worden betrokken.

Neem voor meer informatie over dit portfoliomodel contact op met drs. Robbert Klein Koerkamp (r.klein.koerkamp@zorgfocuz.nl) of bel met het kantoor van ZorgfocuZ (050 – 8200 461).

Delen via: