Ervaringen van klanten

Wij kunnen ons goed voorstellen dat het fijn is om te weten hoe andere organisaties de samenwerking met ons hebben ervaren. Daarom laten wij onze klanten graag zelf aan het woord. Bekijk hier de ervaringen van enkele van onze klanten.

Gemiddelde klantwaardering

Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een:
8.4
Medisch Centrum Leeuwarden

“De samenwerking met ZorgfocuZ is heel goed en prettig verlopen. Ze waren in staat heel snel te schakelen en gaven goede heldere adviezen. De resultaten zijn valide en daar kunnen we zeker verder mee.”

Gerard Akkerman, Hoofd Communicatie
Gemeente Beuningen

“Zorgfocuz heeft voor de gemeente Beuningen onderzoek gedaan naar het (non)gebruik van peuteropvang. Dit onderzoek heeft ons waardevolle inzichten gegeven waarmee we aan de slag kunnen in ons nieuwe peuterbeleid.”

Kimberley Meulendijk, Beleidsmedewerker Sociale Ontwikkeling
Cosis

“ZorgfocuZ heeft voor de gebiedsvisies van Cosis externe data verzameld, gepresenteerd en geanalyseerd. De visuele presentatie van de cijfers was verhelderend en overzichtelijk en het project is goed verlopen.”

Jacqueline van Dinten, Manager Markt en Communicatie
CURA XL

“Wij hebben de samenwerking met ZorgfocuZ als zeer prettig ervaren. Gezamenlijk hebben we duidelijk proces neergezet en gewerkt aan een voor ons passende vragenlijst. Afspraken werden nagekomen en vragen en problemen onderweg werden snel opgepakt. We hebben een heldere terugkoppeling gehad, die goede inzichten opleverde waarmee we verder kunnen.“

Jeannet Grootoonk, HR Adviseur
Stichting Joyce-House

We zijn blij met de soepele wijze waarop ons MTO is uitgevoerd: een contactpersoon, snel kunnen schakelen en goede bereikbaarheid. Heldere afstemming in de voorbereidingsfase over de vragenlijst en binnen een paar dagen een overzichtelijke rapportage na de sluitingsdatum. In deze groeifase verandert er veel in onze nog jonge organisatie. Mooi om in het MTO terug te zien dat medewerkers tevreden terugkijken op het afgelopen jaar. Met de aanvullende feedback gaan we komend jaar zeker ons voordeel doen. We bedanken ZorgfocuZ voor opnieuw een fijne samenwerking.

Binda Jager, Manager P&O en Communicatie
't Huus

Vanuit ’t Huus zijn we erg tevreden met hoe het MTO in samenwerking met ZorgfocuZ is verlopen en hoe het proces is begeleid. Het onderzoek heeft nieuwe inzichten opgeleverd waar we komende periode mee aan de slag kunnen.

Yvonne Prinsen, Orthopedagoog en Manager Kwaliteit & Zorg bij ’t Huus
Gemeente Heerlen

ZorgfocuZ denkt goed met je mee én laat daarbij voldoende ruimte voor eigen inbreng. Ze zijn zeer professioneel en zorgen voor een gedegen, goed proces. Ze hebben ons enorm ondersteund. Aan te bevelen!

Gladys Cools-Tummers, adviseur onderzoek gemeente Heerlen
GGD Hart voor Brabant

De samenwerking met ZorgfocuZ hebben we als zeer prettig en professioneel ervaren. Ze reageren snel, denken proactief mee en geven de juiste adviezen. Zijn flexibel en pragmatisch. Ook het werken met één vaste contactpersoon maakte de samenwerking waardevol. De werkwijze van ZorgfocuZ sloot goed aan op onze werkwijze en onze verwachtingen. ZorgfocuZ heeft precies geleverd wat wij voor ogen hadden.

Sandra Terlouw, Sr. communicatieadviseur Marketing GGD Hart voor Brabant
Wender

Het samen optrekken, snelle schakelen en de goede bereikbaarheid van ZorgfocuZ hebben een prachtig resultaat opgeleverd waar onze organisatie mee verder kan investeren in kwaliteit.

Henriëtte Bleumink, Senior Beleidsadviseur Wender
LIMOR

De samenwerking met ZorgfocuZ heb ik als zeer prettig en deskundig ervaren. ZorgfocuZ heeft voor ons een procesevaluatie voor onze begeleidingsmethodiek Situationeel Begeleiden uitgevoerd. Ik heb de korte lijnen en de flexibiliteit in het bijzonder gewaardeerd. Het gezamenlijk plan gaf richting en vertrouwen, maar bood gelijktijdig voldoende flexibiliteit toen dat in het verloop van het onderzoek wegens onvoldoende respons nodig bleek om te schakelen in aanpak.

Lotte Schenk, Teammanager Beleid en Kwaliteit LIMOR
Instituut Verbeeten

Een imago-onderzoek uitvoeren onder onze patiënten en verwijzers in de COVID-19-periode was geen makkelijke opgave. Dankzij de expertise en ervaring van ZorgfocuZ kijken we terug op een leerzaam en zorgvuldig doorlopen traject. Voor ons is het ook belangrijk om te weten hoe wij presteren ten opzichte van onze sector.

Wij zijn zeer trots op de positieve resultaten en danken ZorgfocuZ voor de prettige, open samenwerking.

Ed Rutters, Raad van Bestuur Instituut Verbeeten
CliniClowns

Mijn eerste gevoel bij ZorgfocuZ was al goed. Na een korte intake werd meteen een helder en transparant voorstel neergelegd. We konden daardoor al heel snel starten.  Aan het begin van het project was nog niet helemaal duidelijk welke marktinformatie voor handen was. Gedurende het project moest dan ook het plan bijgesteld worden. Maar door hun openheid, goede communicatie en flexibiliteit heeft dit niets afgedaan aan het resultaat.

Linda Overweg, Database Marketeer CliniClowns
De Baalderborg Groep

Uit de jaarlijkse metingen weten we wat de cliënten van onze zorg en begeleiding vinden. Maar hoe bekend zijn we eigenlijk? En welke woorden komen er op bij nieuwe en bestaande cliënten als ze onze naam horen? Welk beeld hebben de collega zorgpartners, verwijzers en financiers van ons? Voor een antwoord op die vraag zochten we contact met ZorgfocuZ. Al eerder maakte dit bureau voor ons een degelijke analyse van de demografische cijfers en ontwikkelingen in de zorgvraag binnen ons werkgebied. Daarom vertrouwden we hen ook deze vraag toe. De uitkomsten van het onderzoek gebruiken we om ons beleid en aanbod nog verder te versterken en klaar te zijn voor toekomstige ontwikkelingen. We kijken terug op een uitstekende samenwerking met ZorgfocuZ waarin professionaliteit en gedegenheid samengaan met frequent prettige contact. Een aanbeveling waard.

Rian Koekkoek, Divisimanager De Baalderborg Groep
Stichting Noaber Foundation

Een onderzoek als dit, moet je vooral láten doen; liefst door betrokken en ter zake deskundige professionals. En dus zijn we blij dat we ZorgfocuZ hebben gevraagd.

Wim Post, Programmamanager Stichting Noaber Foundation
Provincie Zuid-Holland

We hebben ZorgfocuZ en Bureau HHM ingeschakeld om een verkennend onderzoek naar eenzaamheid in Zuid-Holland uit te laten voeren. Wie zijn er eenzaam, wat zijn oorzaken voor en gevolgen van eenzaam zijn? ZorgfocuZ haalde alles uit de kast om diep in de materie te duiken en zoveel mogelijk moeilijk benaderbare groepen bij het onderzoek te betrekken. Het projectteam was makkelijk benaderbaar, de samenwerking was zeer prettig. Het resultaat is een rapport dat, ondanks de niet te vermijden methodologische beperkingen die het onderzoek met zich meebrengt, op diverse beleidsterreinen van nut kan zijn.

Tim de Beer – Senior beleidsmedewerker maatschappelijke ontwikkelingen provincie Zuid-Holland
Haaglanden Medisch Centrum (HMC)

In het eerste gesprek bleek het voorstel vanuit ZorgfocuZ naadloos aan te sluiten op onze onderzoeksvraag waardoor er meteen vertrouwen was dat dit de juiste partij voor ons was. Gedurende het gehele traject heb ik vaste aanspreekpunten gehad, zijn afspraken nagekomen en heb ik veel vertrouwen gekregen in de onderzoeksvaardigheden van de mensen binnen deze organisatie.

Lianne Captain, Sr. Marketing en Communicatie Adviseur
Syndion

Snelle service, laagdrempelige afstemming en goede kwalitatieve analyse. Gemaakte afspraken worden nagekomen. Kortom een prettige samenwerking!

Martine van der Kaaden – Directeur Zorg, Zorgexpertise en Innovatie bij Syndion
Gemeente Leeuwarden

ZorgfocuZ heeft ons ondersteund bij het cliëntervaringsonderzoek voor Jeugdhulp. De communicatie was prettig en de betrokkenheid goed. Gedurende het proces werden we op de hoogte gehouden van de vorderingen en de resultaten zijn volgens planning opgeleverd.

Yafet Bijlefeld – Beleidsmedewerker WMO/Jeugd
Stichting Interzorg Noord-Nederland

De samenwerking met ZorgfocuZ is als zeer prettig ervaren. De lijnen zijn erg kort en dat maakt communicatie makkelijk en snel. Daarnaast denken ze graag mee en zijn ze flexibel in het aanpassen van gemaakte plannen. Een samenwerkingspartner die werk uit handen neemt en waar je op kunt vertrouwen.

Lisette Kuitert – Junior Kwaliteitsadviseur Stichting Interzorg Noord-Nederland
Stichting Zorgcentrum het Bildt

ZorgfocuZ is een onderzoeksbureau die je al het werk uit handen neemt en een duidelijke, overzichtelijke rapportage als resultaat oplevert. De samenwerking verloopt vlot, snel, er wordt meegedacht en tussentijdse afstemming is altijd mogelijk. ZorgfocuZ maakt de verwachtingen waar en dat is uiteindelijk waar een opdrachtgever blij van wordt!

Ingrid Kuipers – HR adviseur Stichting Zorgcentrum het Bildt
Koninklijke Visio

De samenwerking met ZorgfocuZ heb ik als erg prettig ervaren. De lijnen zijn kort en op vragen of opmerkingen komt altijd snel een terugkoppeling. ZorgfocuZ heeft veel ervaring binnen de zorg en dat merk je gedurende het proces. Je krijgt daardoor een goed overzicht van de (on)mogelijkheden rondom het vraagstuk waarmee je bij hen aanklopt. Het heeft bij ons mooie inzichten in cliëntervaringen en –behoeften opgeleverd, waar we weer op verder kunnen bouwen.

Femke Hamaker – strategisch marketing adviseur
De Baalderborg Groep

De samenwerking met ZorgfocuZ is als bijzonder prettig ervaren. Er was sprake van flexibiliteit en volledige transparantie. Bovendien is geleverd wat vooraf in een duidelijke opdracht was vastgelegd.

Irma Zandt – Divisiemanager Ouderenzorg De Baalderborg Groep
Liberein

De contacten met Zorgfocuz verliepen erg goed. Er was goede en snelle communicatie, waardoor vlot gestart kon worden met de belronde. Fijn dat we op deze manier een boost konden geven aan onze reviews op Zorgkaart Nederland.

Liesbeth Rogge – Adviseur Beleid en Kwaliteit Liberein
Stichting Onder Een Dak

ZorgfocuZ heeft ons ondersteund bij het cliënttevredenheidsonderzoek. Tijdens dit onderzoek was hun hulp deskundig en no-nonsense, precies wat je als organisatie nodig hebt. Het onderzoek is dan ook binnen de planning en zonder verrassingen afgerond.

Ingo Fuchs – Beleidsmedewerker Stichting Onder Een Dak
Vivium Zorggroep

De contacten met Zorgfocuz verliepen conform afspraken. Het team is goed bereikbaar bij vragen. De terugkoppeling van de resultaten via infographics waren direct bruikbaar in de praktijk.

Nicole Boer – Marketing & Communicatieadviseur Vivium Zorggroep
Vilans

Voor Vilans en de kennispleinen voor de ouderenzorg en gehandicaptenzorg heeft ZorgfocuZ de bekendheid en het gebruik daarvan in kaart gebracht. Ik heb heel plezierig samengewerkt met ZorgfocuZ. Ik vond de medewerkers onder meer heel sterk bij de concept-ontwikkeling van de vragenlijst en prettig was zeker ook dat we vrij eenvoudig om aanvullende rapportages konden vragen. 

Jan Willem Bloemen – Senior communicatieadviseur Vilans
De Brug, De Bilthuysen & Lyvore

Wij hebben de samenwerking met ZorgfocuZ ervaren als een plezierige mix van professionaliteit, persoonlijke benadering, snelle/alerte (re)acties, kennis van zaken en waar dat kon of nodig was een praktische aanpak. Ook bij afwezigheid van onze persoonlijke contactpersoon gingen zaken ongehinderd verder doordat ze werden opgepakt door haar collega’s.

Sanne Poort – Beleidsondersteuner De Brug, De Bilthuysen & Lyvore
Wijzelf B.V.

Voor de meet-ups Moeder aan de Lijn heeft ZorgfocuZ een impactonderzoek uitgevoerd. De verwachtingen waren al hooggespannen op basis van eerdere samenwerking. En werden fluitend overtroffen. ZorgfocuZ staat niet aan de zijlijn, maar werkt vanuit het midden mee. Tijdens de ‘overval’ van COVID19 werd intensief meegedacht, meegedaan en meegeleefd. We zijn heel trots op het resultaat en gaan met de aanbevelingen op zak nog meer meet-ups organiseren voor de mantelzorgers in heel Nederland.  

Dorine Snel – Projectleider vanuit de samenwerking Wijzelf, NewAms en Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zorggroep de Stellingwerven

ZorgfocuZ heeft voor Zorggroep de Stellingwerven het medewerkertevredenheidsonderzoek en cliënttevredenheidsonderzoek uitgevoerd.  Ondanks onze strakke tijdsplanning is de samenwerking hartstikke goed verlopen. ZorgfocuZ heeft beide onderzoeken op professionele wijze uitgevoerd. Gedurende de uitvoering waren de lijntjes kort. De onderzoeksresultaten zijn inzichtelijk weergegeven en wij hebben veel bruikbare handvaten voor verbetering gekregen.

Hedwig Postma – Coördinator stafbureau Zorggroep de Stellingwerven
MEE NL

ZorgfocuZ heeft voor MEE een onderzoek gedaan. Ze begrepen heel goed waar onze behoefte lag, sloten daar qua werkwijze goed op aan, hun referentie was razend enthousiast en ze waren verreweg de goedkoopste! Onze verwachtingen waren dus hooggespannen, maar deze hebben ze voor de volle 100% waargemaakt.

Femke Berends – Communicatieadviseur MEE NL
Het Gastenhuis

ZorgfocuZ werkt erg klantgericht en is in ruime mate in staat om ons als klant goed te faciliteren en te adviseren op het gebied van tevredenheidsonderzoek. Een partner waarop je kunt bouwen en vertrouwen.

René Leideritz – Directeur zorg & kwaliteit bij Het Gastenhuis
Zienn en Het Kopland

Zienn en Het Kopland heeft ZorgfocuZ ingeschakeld om een cliëntervaringsonderzoek uit te voeren. In nauw overleg hebben zij maatwerk geleverd zodat wij zo optimaal mogelijk de cliëntervaringen in kaart konden brengen. Door deze ervaringen verbeteren we waar nodig de ondersteuning aan de cliënt. ZorgfocuZ heeft uitstekend meegedacht om het onderzoek toch uit te kunnen voeren ondanks beperkende coronamaatregelen.

Nanne Andringa – Kwaliteitsfunctionaris Zienn en Het Kopland
Gemeente Den Haag

ZorgfocuZ heeft voor ons een gecompliceerd onderzoek naar de werking van het voorliggend veld van de Wmo naar volle tevredenheid uitgevoerd. We weten nu beter hoe het veld in de praktijk functioneert en welke onderdelen van het proces nog verbeterd kunnen worden. Chiel en Claire (en Maartje op de achtergrond) zijn niet alleen ervaren en deskundige onderzoekers maar ook prima sparringpartners met wie je snel en goed kunt schakelen. In een periode waarin het coronavirus het doen van onderzoek niet altijd gemakkelijk maakte en er tussendoor nog allerlei extra verzoeken kwamen, o.a. om resultaten te presenteren en workshops te leiden, reageerden zij flexibel en professioneel: Kortom, we zijn zeer tevreden en doen graag in de toekomst opnieuw een beroep op ZorgfocuZ.

Olivier van der Vet – Beleidsonderzoeker gemeente Den Haag
Veiligheidsregio Fryslân

Vanaf het moment van kennismaking verliep het contact prima. ZorgfocuZ opereert professioneel in het onderzoeksdomein en combineert dat met een heel prettige persoonlijke benadering. We zijn blij met de onderzoeksresultaten, die ons verder op weg hebben geholpen.

Klaus Boonstra – Programmamanager Vitale Regio
Polder Résidence en Polder Hoeve

Wij kijken terug op een prettige samenwerking met ZorgfocuZ. De goede indruk die wij kregen na het eerste gesprek, is waargemaakt tijdens onze samenwerking. Het cliëntervaringsonderzoek dat zij voor ons hebben uitgevoerd, is vlot en professioneel verlopen.

Rominee Bronke – Verpleegkundige Polder Résidence en Polder Hoeve
Patyna

Het haalbaarheidsonderzoek vond plaats in opdracht van Patyna en een potentiële investeerder. ZorgfocuZ wist de verschillende invalshoeken van beide opdrachtgevers goed te combineren. Het rapport biedt voor zowel Patyna als de investeerder een goede onderbouwing om verantwoorde keuzes te kunnen maken.

ZorgfocuZ heeft expertise ‘in huis’ en kan hierdoor in dialoog gaan met de opdrachtgevers wat als toegevoegde waarde wordt ervaren.

Machiel Talsma – Programma-manager Huisvesting Patyna
Doktersdienst Groningen

Doktersdienst Groningen heeft de samenwerking met ZorgfocuZ als zeer prettig ervaren. We zijn heel erg tevreden en blij met de uitvoering van het medewerkersonderzoek. Niet alleen met het resultaat, maar ook met de weg ernaartoe. Er werd goed meegedacht met onze wensen en alle mogelijkheden werden besproken. Het contact verliep erg prettig en snel. Complimenten! Het mooie is dat we gewoon zin hebben om het onderzoek weer uit te zetten om te kijken naar het resultaat!

Yvonne Haitsma-de Jager – Hoofd P&O Doktersdienst Groningen
Publiek Vervoer

ZorgfocuZ was voor de Samenwerkingsorganisatie Publiek Vervoer de passende onderzoekspartner voor de uitvoering van de Tussenevaluatie. In de voorbereiding meedenkend en adviserend. In de uitvoering professioneel en prima planning en monitoring. Tussentijdse afstemming met als eindresultaat een gedegen rapportage voor het maken van keuzes voor toekomstige ontwikkelingen.

Jan Pastoor – Relatiemanager Publiek Vervoer
Koninklijke Visio

Marketing en daarmee positioneringsvraagstukken en marktonderzoek, zijn de afgelopen jaren enorm belangrijk geworden in de zorg. ZorgfocuZ kent de zorgsector en de marketingvragen die er spelen en dat merk je als klant. ZorgfocuZ is daarnaast een zeer betrouwbare partij,  helder in de afspraken. De medewerkers hebben samen heel veel kennis, denken mee en vooruit en gaan confronterende vragen niet uit de weg. Dat levert dan ook echt resultaat op!

Ine Berkelmans – Directeur Wonen en Dagbesteding Koninklijke Visio
Zozijn

Bij de eerste kennismaking had ZorgfocuZ zich goed voorbereid en ze wisten waar ze het over hadden. Tijdens het onderzoekstraject waren de mondelinge terugkoppelmomenten prettig en we zijn tot goede vragen voor cliënten gekomen. Wat ik ook goed vond is dat men bij de bespreking van het eerste concept van de onderzoeksresultaten helemaal openstond voor onze opmerkingen en aandachtspunten, ze die meteen begrepen en direct aangaven ze te gaan verwerken. Dit heeft geresulteerd in een prima, duidelijk en overzichtelijk eindrapport. Ons cijfer voor ZorgfocuZ: een 8,5!

Cliëntenraad en verwantenraad van Zozijn
Rekenkamer Nijmegen

Het was zeer prettig samenwerken met de onderzoekers van ZorgfocuZ: deskundig, brede blik, maar ook een goed oog voor de Nijmeegse context en flexibel.

Jelly Smink – Secretaris Rekenkamer Nijmegen
Sensire

ZorgfocuZ bleek voor ons de ideale onderzoekspartner. Het is echt maatwerk geweest waarbij we gedurende het traject steeds goed met elkaar afstemden. Er was een goede voorbereiding om helder te krijgen waar we precies mee geholpen zouden zijn en gedurende het project hebben we de samenwerking met ZorgfocuZ als zeer prettig ervaren. De resultaten van het onderzoek leverde concrete oplossingen op!

Daniëlle Legters – Ambtelijk secretaris OR Sensire
Rijndam Revalidatie

Rijndam Revalidatie heeft ZorgfocuZ ingeschakeld om een digitaal verwijzersonderzoek uit te voeren. De samenwerking is uitstekend verlopen. ZorgfocuZ denkt goed mee en zet graag nog een stapje extra. Ook de communicatie verliep soepel en snel.

Maëlka van Huijstee – Manager Marketing & Communicatie Rijndam Revalidatie
Gemeente Hoorn

ZorgfocuZ heeft voor de gemeente Hoorn in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen onderzoek gedaan naar de brieven die de gemeente verstuurt naar inwoners over de Wmo. Dat heeft ons 7 waardevolle verbetertips opgeleverd. Daarnaast hebben we een normenkader gekregen, waarmee we onze brieven nog beter kunnen controleren. Dit helpt ons om onze doelstelling te bereiken.

Villyvian van Tiel – kwaliteitsmedewerker gemeente Hoorn
QPS Netherlands BV

Bij QPS Netherlands BV hadden we behoefte aan kennis over de doelgroep als onderbouwing voor strategische marketingkeuzes. ZorgfocuZ heeft onze informatiebehoefte razendsnel beantwoord met een uitstekend onderzoek. De resultaten boden waardevolle aanknopingspunten. De samenwerking verliep uitstekend!

Bas Tromp, Marketing Manager
Gemeente Den Haag

Deskundige, prettige en adequate uitvoering van ons evaluatie onderzoek MWA!

Wim Bijl – Projectleider gemeente Den Haag
Gemeente Neder-Betuwe

ZorgfocuZ heeft voor de gemeente Neder-Betuwe onderzoek gedaan naar de werkwijze van de toegang sociaal domein. De samenwerking met ZorgfocuZ verliep prima, er werd goed meegedacht en adequaat gereageerd op onze vragen.

Jan Smits, adjunct afdelingsmanager
Regionaal Aanmeldpunt zorg Zuid-Holland Noord

Professioneel en snel. Vanuit eerdere ervaringen met ZorgfocuZ, de aantrekkelijke prijs/kwaliteitverhouding en de onderzoeksaanpak om respons bij onderzoeken te verhogen, hebben we besloten om het verwijzersonderzoek uit te besteden. Zo verkregen we van een onafhankelijk bureau de meetresultaten, die we op een professionele manier konden presenteren. ZorgfocuZ nam ons een hoop werk uit handen en de doorlooptijd was kort!

Simone Pol, Marketing Manager
Gemeente Brielle

ZorgfocuZ heeft naar onze tevredenheid een evaluatiebijeenkomst van onze gebiedsteams voorgezeten en gecoördineerd. Tijdens deze evaluatie werd al snel zichtbaar hoe gemotiveerd de medewerkers zijn om het team verder te ontwikkelen. Een mooie uitkomst!

Annamaria van Teeseling – Kwaliteitsmedewerker Jeugd en Wmo
Klimmendaal

“Klimmendaal Revalidatiespecialisten heeft gebruik gemaakt van ZorgfocuZ bij het uitzetten van een verwijzersonderzoek. We zijn erg tevreden over ondersteuning bij het opzetten van de vragenlijst en de verslaglegging.”

Tessa Hogt, revalidatiearts
Vektis Intelligence

“Wij zijn heel tevreden over het geleverde werk door ZorgfocuZ. Complimenten voor de wijze van rapportage en de duidelijke mondelinge toelichting!”

Lieke van Gerwen, MSc., Onderzoeker
Gemeente Lopik

“ZorgfocuZ heeft het CEO Jeugdwet voor de gemeente Lopik uitgevoerd door middel van interviews. Wij hebben de samenwerking als prettig ervaren. Het was prettig dat ZorgfocuZ als extern bureau de afsluitende cliëntavond heeft voorgezeten.”

Anita Kamminga – kwaliteitsmedewerker
Gemeente Stichtse Vecht en De ronde Venen

“ZorgfocuZ heeft voor de gemeente De Ronde Venen en Stichtse Vecht een onderzoek over leerlingenvervoer uitgevoerd. Wij zijn tevreden over de opzet en uitwerking van het onderzoek. Het onderzoek heeft ons diverse inzichten verschaft waar wij mee aan de slag kunnen.”

Dinnie Lansberg en Monique de Zoeten – beleidsadviseurs
Zorggroep Present

“De samenwerking met ZorgfocuZ ten behoeve van een onderzoek onder verwijzers heeft ons concrete handvatten gegeven om zelf aan de slag te gaan om onze marktpositie verder te versterken.”

Dr. Christel Deckers – bestuurder
Gemeente Houten

“ZorgfocuZ heeft naar onze tevredenheid het CEO Jeudgwet voor de gemeente Houten uitgevoerd. Ze dachten goed mee en er werd vooraf gespard over de mogelijkheden van onderzoek.”

Desiree van Duppen – Medewerker onderzoek en informatie
Gemeente Meppel

“De samenwerking met ZorgfocuZ aangaande het CEO Jeugdwet verliep prima. Er was regelmatig afstemming over de voortgang van het onderzoek. ZorgfocuZ heeft het onderzoek uitgevoerd door middel van interviews. De uitkomsten werden op een heldere manier gepresenteerd, hier konden we als gemeente zeker iets mee.”

Auke de Jong – beleidsadviseur Sociaal domein
Gemeente Barneveld

“ZorgfocuZ heeft het CEO Jeugdwet voor de gemeente Barneveld uitgevoerd. ZorgfocuZ heeft ons positief verrast en wij zijn zeker tevreden over de samenwerking. Wij hebben een goede startbijeenkomst gehad waarin werd meegedacht en met ons werd gespard. Ook de inzet van 2 vragenlijsten (één voor ouders en één voor jongeren) vonden wij fijn.”

Janine Kervel – beleidsmedewerker sociaal domein
Gemeente Veenendaal

“ZorgfocuZ heeft in een kort tijdsbestek weer een goed CEO Wmo voor de gemeente Veenendaal uitgevoerd. Net als vorig jaar, verliep, de samenwerking erg soepel en werd er goed geluisterd naar onze wensen.”

Hasan Baykir – beleidsadviseur
Gemeente Waterland

“ZorgfocuZ heeft voor ons een passend plan van aanpak opgesteld voor de cliëntervaringsonderzoeken Wmo en Participatie. De samenwerking verliep erg prettig, er werd inhoudelijk goed en snel gereageerd op onze vragen en we werden zoveel mogelijk ontzorgd.”

Tessa Reekers – beleidsmedewerker
APPM

“De offerte van ZorgfocuZ ten behoeve van het klanttevredenheidsonderzoek voor Regiorijder is pragmatisch en bevat een heldere aanpak. Er wordt veel aandacht besteed aan het opstellen van de vragenlijsten en de offerte bevat veel responsverhogende maatregelen.”

Ronald de Haas – adviseur
Gemeente Stichtse Vecht

“ZorgfocuZ heeft vooraf goed meegedacht over de opzet van het CEO Wmo en Jeugd. De regelmatige updates en de bereikbaarheid van ZorgfocuZ gedurende het onderzoek hebben wij als zeer prettig ervaren. Uiteindelijk zijn beide onderzoeken volgens planning afgerond waardoor wij op tijd waren voor de landelijke deadline.

Stella Lemmens – beleidsadviseur Jeugdhulp en Elwin Foppen – beleidsadviseur Sociaal Domein
Gemeente Landsmeer

“ZorgfocuZ heeft voor ons de CEO’s Wmo, Jeugd en Participatie uitgevoerd. De afstemming over de insteek van de onderzoeken hebben wij als zeer positief ervaren. Ook het aanleveren de cliëntgegevens en het verzenden van de vragenlijsten door ZorgfocuZ verliep soepel. Al met al zijn wij tevreden over de uitvoering van de onderzoeken.”

Marjon van der Ven – beleidsadviseur Jeugd en Marit Kamerman – beleidsmedewerker Sociaal Domein
Gemeente Woerden

“ZorgfocuZ heeft vooraf goed met ons meegedacht als antwoord op de door ons opgestelde onderzoeksopzet voor het CEO Wmo en Jeugd. De samenwerking hebben wij als positief ervaren en er werd snel gereageerd op onze vragen.”

Marianne Rahms & Anouk Kooistra – beleidsadviseurs Wmo & Jeugd
Gemeente Dongen

“ZorgfocuZ heeft het cliëntervaringsonderzoek Wmo voor de gemeente Dongen, Oisterwijk, Goirle en Hilvarenbeek naar onze tevredenheid uitgevoerd. ZorgfocuZ denkt inhoudelijk mee over de mogelijkheden, gebruikt hiervoor ook haar kennis van andere projecten, handelt snel en werkt nauwkeurig”

Nadia Maréchal- Geubels – medewerker beleid
Gemeente Leudal

“De samenwerking met ZorgfocuZ hebben wij net als vorig jaar weer als zeer positief ervaren. Wij waarderen de goede en snelle communicatie, duidelijke rapportage en de mogelijkheden om extra vergelijkingen te kunnen doen.”

Aldo Kivits – beleidsmedewerker sociaal domein
Gemeente Hoogeveen

“Vanaf het eerste gesprek met ZorgfocuZ hadden wij al gelijk een goede indruk. ZorgfocuZ heeft verstand van zaken en adviseerde ons over de mogelijkheden van de cliëntervaringsonderzoeken. Met de uitvoering van het cliëntervaringsonderzoek Jeugd hebben ze zeker aan onze verwachtingen voldaan. Wij waren ook erg blij met de  factsheet met uitkomsten van het CEO Jeugd.”

Wilbert van Houten – beleidsadviseur sociaal domein
Gemeente Hoorn

“ZorgfocuZ hebben wij ervaren als een kundig onderzoeksbureau met kennis van zaken. Doordat ZorgfocuZ vrijwel alle aspecten van de cliëntervaringsonderzoeken Wmo en Jeugd heeft uitgevoerd (van de opzet, verzending tot aan rapportage), werden wij als gemeente helemaal ontzorgd.”

Arianne Klunder – beleidsmedewerkers sociaal domein
Gemeente Dronten

“Net als voorgaande jaren, ervaren wij de samenwerking met ZorgfocuZ als zeer prettig. Los van de inhoudelijke kennis van ZorgfocuZ, waarderen wij de pro-actieve communicatie en de snelheid waarmee onze vragen worden beantwoord”

Eline Maas – beleidsmedewerker
Zorgbelang Groningen

“Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met ZorgfocuZ. Alleen al door goed te observeren hoe ZorgfocuZ zelf werkt, vonden wij belangrijke verbeterpunten waar wij met onze eigen organisatie mee aan de slag kunnen.”

Edwin Klok – bestuurder
Zorggroep Meander

“Onderzoek saai? Met ZorgfocuZ zeker niet! Enthousiast, scherp en met kennis van de ouderenzorg zijn medewerkers van ZorgfocuZ voor ons aan de slag gegaan. Het leverde relevante en waardevolle onderzoeksresultaten op waar we op verder kunnen bouwen.”

Anneke Wierenga – communicatieadviseur
Gemeente Súdwest-Fryslân

“De inzet van ZorgfocuZ bij de uitvoering van onze cliëntervaringsonderzoeken Wmo, Jeugdwet en Participatiewet heb ik als zeer positief ervaren. Los van de inhoud heb ik met veel plezier met Zorgfocuz samengewerkt.”

Selena Ypma – adviseur sociaal domein
CIIO (ISO Auditer)

“De organisatiestructuur binnen ZorgfocuZ is helder. Er is een duidelijke focus op kwaliteit en het steeds weer beter doen. Verbeteringen worden vlot doorgevoerd. Er is een overlegstructuur aanwezig waarin planning, werkzaamheden, functioneren, bevindingen en kennisdeling aan de orde komen. Er kan geconcludeerd worden dat het kwaliteitsmanagementsysteem van ZorgfocuZ goed functioneert.”

Marco Wouda – Teamleider
Gemeente Emmen

“Goede offerte. kwalitatief sterk.  Zeer uitvoerige beschrijving van dienstverlening en aanvullende mogelijkheden. Basisuitvoering is marktconform, opties zoals toevoegen van vragen worden gratis uitgevoerd. Veel ervaring op gebied van Jeugd. Echt onderzoekbureau.”

MT afdeling Maatschappelijke Zaken en Zorg
Gemeente Coevorden

“Als gemeente zijn we op zoek naar meer integraliteit in het sociaal domein. We willen inwoners niet overvragen met diverse onderzoeken, maar dit zo klantvriendelijk mogelijk inrichten. Bij Zorgfocuz ervaarden we dat daar oog voor is. Er wordt gedacht vanuit diegene waar het uiteindelijk om gaat: inwoners die ondersteuning nodig hebben.”

Ingeborg Koster-Kooger – Projectleider
Atlant Zorggroep

“ZorgfocuZ bleek in staat om vanuit de visie en ideeën die Atlant aandroeg, snel en adequaat het onderzoek op te pakken en uit te voeren. Kennis van onderzoek en onderzoeksmethoden, flexibiliteit kunnen combineren met de focus op te leveren resultaten maken ZorgfocuZ tot een prettige partij om mee samen te werken. ZorgfocuZ is een volwaardige gesprekpartner.”

Rolf Striekwold – Regisseur Marketing & Sales
Gemeente Almere

“Het plan van aanpak van ZorgfocuZ voor dit onderzoek geeft ons het vertrouwen dat we binnen de gestelde termijn de gewenste respons krijgen, met voldoende kwaliteit en representativiteit. Bij het team van ZorgfocuZ is er genoeg expertise en pro-activiteit aanwezig om ons te ‘ontzorgen’ bij dit project.

Mathijs Tuynman – Onderzoeker monitor sociaal domein / Projectleider
Gemeente Noordoostpolder

“Door de flexibiliteit en bevlogenheid van ZorgfocuZ zijn wij samen met hen tot een nauwkeurige en diepgaande analyse van geleverde zorg in Noordoostpolder gekomen.”

Arjan Beelen – Adviseur onderzoek en statistiek
Gemeente Haarlem

“Wij zijn heel tevreden over ZorgfocuZ bij de uitvoering van ons cliëntervaringsonderzoek Wmo. ZorgfocuZ sprong snel, flexibel en adequaat in op onze wensen en was helder over de mogelijkheden en onmogelijkheden. Er was echt sprake van samenwerking. Dit heeft geleid tot een goede én prettige co-productie.

Marjon Tijl – Beleidsadviseur gemeente Haarlem
Zideris

“ZorgfocuZ is er in geslaagd om rond de complexe begeleidingsmethode die wij gebruiken in onze Wmo-activiteiten, in korte tijd een degelijk én origineel strategisch marketingplan op te stellen. Het gaat ons zeker helpen om onze Wmo-activiteiten te versterken en uit te breiden.”

 

Joost Meijs – Directeur
Gemeente IJsselstein

“Wij zijn erg tevreden over de uitvoering van het cliëntervaringsonderzoek Jeugd en Ouders door ZorgfocuZ. ZorgfocuZ heeft een dienstverlenende en open houding. Ze denken mee en er wordt door hen altijd snel gereageerd op vragen. Ik heb steeds een pro-actieve houding ervaren. Echt een prettige samenwerking!”

 

 

Djoko Draaisma – beleidsadviseur samenleving
Zorggroep Liante

“Ik heb ZorgfocuZ leren kennen als een professionele organisatie die snelheid legt in handelen als de klant daarom vraagt en met bevlogenheid en kennis van zaken hun bevindingen komt presenteren op jouw locatie! De klant centraal!!”

Christel Deckers – Bestuurder
Gemeente Súdwest-Fryslân

“Goed onderzoeksbureau, geaccrediteerd, gecertificeerd, goed onderzoek. Dit voegt iets toe aan de onderbouwing van de prestatielevering zorg in natura.”

Accountant
Isis Kraamzorg

“Vanaf het begin hebben wij duidelijke informatie over de werkwijze van ZorgfocuZ gekregen en de samenwerking daarna ging erg fijn. Ik denk hierbij vooral aan het samen opstellen van de vragenlijst en de tussentijdse signalering richting medewerkers over het nog in te vullen onderzoek. Ook belangrijk, de rapportages van ZorgfocuZ zijn helder en  concreet”

Titia Weistra – P&O Adviseur
Martinizorg

“ZorgfocuZ sluit goed aan bij de wensen en behoefte van onze doelgroep. Tijdens de samenwerking met dit bureau toonden de onderzoekers en adviseurs aan een uitstekend begrip van de GGZ sector te hebben.”

Silvie Narain – Directeur
Zorggroep Groningen

“ZorgfocuZ denkt mee met de organisatie en sluit aan bij de wensen en verwachtingen. Bij vragen is ZorgfocuZ zeer toegankelijk en reageert adequaat.”

Marijanne Perdok-Pot – Kwaliteitsfunctionaris
Elker

“De persoonlijke benadering en service is top! ZorgfocuZ denkt mee met de klant. Korte lijnen, vaste contactpersonen. Responsmonitor is erg handig.”

Beleidsadviseur
Accare Kinder- en Jeugdpsychiatrie

“Accare waardeert de ‘evidence based’ deskundigheid van ZorgfocuZ in het uitvoeren van  ons stakeholder onderzoek. Het  past bij de visie van Accare om valide onderzoek in te zetten met als doel  de cliënten waardering van ontvangen zorg  en de werkplezier van medewerkers te vergroten. Samenwerking met ZorgfocuZ is plezierig, de onderzoekers zijn enthousiast en dienstverlenend.”

Teresa Wilkinson – Kwaliteitsmedewerker
Accare Kinder- en Jeugdpsychiatrie

“Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met ZorgfocuZ.  In het verlengde van Evidence Based Practice doorlopen we gezamenlijk een traject van geleidelijk zoeken naar gegevens met meer echte waarde aangaande cliënttevredenheid, ipv de illusie dat direct al harde gegevens te verzamelen zijn.”

Peter Dijkshoorn – Bestuurder
ZINN

“ZorgfocuZ heeft meerdere opdrachten voor onze organisatie uitgevoerd en ik zou hen zeker aan anderen durven aan te bevelen. De rapporten bevatten veel informatie. Wij stellen zowel het meedenkend vermogen en de flexibiliteit als de kennis en ervaring van de onderzoekers en adviseurs van ZorgfocuZ op prijs.”

Alexandra Oud – Kwaliteitsfunctionaris
Amaryllis Leeuwarden

“De samenwerking met ZorgfocuZ ervaar ik als zeer positief. Er wordt op een constructieve wijze samengewerkt.”

Henry de Boer – Directeur
Nij Smellinghe

“ZorgfocuZ is voor ons een fijne onderzoekspartner, die vooral met hun aanvullende analyses ons inzichten verschaffen in de klantervaring.”

Annemarie Janssen – Kwaliteitsadviseur
Zorggroep Drenthe

“De koppeling tussen het medewerkers- en het cliëntenonderzoek gaf ons interessante inzichten en maakte nieuwsgierig.”

Wierd-Jan Hofstede – Beleidsmedewerker
Revalidatie Friesland

“Samen met ZorgfocuZ hebben we een verwijzersonderzoek opgezet en met de resultaten daarvan hebben we onze marketingcommunicatiemix concreet effectiever kunnen inrichten.”

Matthijs Bergsma – Hoofd marketing en communicatie
Antonius Ziekenhuis

“Een fijne samenwerking. Er wordt actief meegedacht over hoe wij onze patiënttevredenheid kunnen meten, waarbij aandacht is voor verdiepende analyse en aanbevelingen om te komen tot het verhogen van de tevredenheid van de patiënt.”

Jetske Smits – Kwaliteit & Veiligheid
Thuiszorg Het Friese Land

“ZorgfocuZ heeft ons met een vragenlijst op maat, een prettige samenwerking en een mooi rapport inzicht gegeven in hoe onze medewerkers hun werk beleven.”

Marianne Slingerland – Kwaliteitsfunctionaris
Hof en Hiem

“Het traject met ZorgfocuZ – marktonderzoek met uitgebreide toelichting van de resultaten aan de organisatie – bracht ons verheldering en perspectief. We kregen niet alleen de antwoorden op onze vragen, maar ook waardevolle aanbevelingen.”

Marcella Pesser – Communicatieadviseur
Ambiq

“ZorgfocuZ heeft Ambiq op een gedegen, snelle, klantgerichte en efficiënte manier geadviseerd met haar marketing. Dit marketingadvies is vertaald in een marketingcommunicatieplan voor Ambiq.”

Gerdi Verkerk – Communicatieadviseur
ZorgPleinNoord

“Door de boeiende workshop van ZorgfocuZ werd maar weer eens duidelijk wat het belang is van een ‘sterk zorgmerk’. Voor herhaling vatbaar!”

Petra Steenbergen – Hoofd Marketing en Communicatie
ZINN

“Deskundig, grondig en gedreven. ZorgfocuZ heeft een open mind en denkt mee in het vinden van een passende onderzoeksmethode en mogelijke oplossingen. Ook een kritisch kanttekening wordt geplaatst ten behoeve van het juiste resultaat. Voor ZINN is ZorgfocuZ een aanvulling als het gaat om marktonderzoeken en benchmark.”

Marloes Lok – Hoofd Marketing

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten