ZorgfocuZ heeft een rijke bibliotheek tot haar beschikking met actuele en bewezen succesvolle vragenlijsten. Vaak kunnen die vragenlijsten als basis en inspiratiebron dienen voor onderzoek naar meer specifieke thema’s, zoals onderzoek sociale veiligheid, ongewenst gedrag, agressie en geweld.

Sociale veiligheid gaat over ongewenst gedrag dat medewerkers kunnen ervaren. Dat kan vanuit leidinggevenden en collega’s zijn (pesten, schelden, bedreigen, intimideren), maar ook van cliënten en hun omgeving. Zorgorganisaties die thuiszorg bieden hebben bijvoorbeeld veel personeel dat in thuissituaties terecht komt, en daar te maken kunnen krijgen met verbale en fysieke agressie. Maar ook kan er van ongewenst gedrag sprake zijn in een meer intramurale setting.

ZorgfocuZ helpt zorgorganisaties met het doen van onderzoek naar sociale veiligheid / ongewenst gedrag, agressie en geweld. Hoe vaak komt het voor? Neemt het toe? Welke vormen komen er voor en wat is de beleefde impact daarvan? Weet men dat men terecht kan bij een vertrouwenspersoon? Wat weerhoudt mensen daar eventueel van?

Wilt u meer weten over onze aanpak of concrete voorbeelden inzien? Neem dan gerust contact met Robbert Klein Koerkamp op (050 82 00 461, r.klein.koerkamp@zorgfocuz.nl). In een oriënterend gesprek kunnen we u op basis van uw wensen en behoeften de mogelijkheden concreter toelichten.

Vraag direct een offerte aan


Uw contactpersoon

Drs. Robbert Klein Koerkamp

(050) 82 00 461
r.klein.koerkamp@zorgfocuz.nl


Voorbeeldcases


Ouderenzorg / Thuiszorg (VVT)

Bekijk de voorbeeldcase


Klant over ZorgfocuZ